Halepçe’deki gençler saçlarına dünyaca ünlü futbolcuları kazıtıyor

Gençlerin çoğunluğu Juventus'lu futbolcu Cristiano Ronaldo ve Real Madrid'li Gareth Bale'in yüzünü saçlarında görmek istiyor

9

Halepçeli gençler en çok Cristiano Ronaldo'yu tercih ediyor / Fotoğraf: Reuters

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Halepçe şehrinde yaşayan kuaför Mervan Hadi, gençlerin saçına bir makas ve saç makinesi ile dünyaca ünlü futbol yıldızlarının yüzünü kazıyarak, onlara kendilerine özgü saç stilleri sunuyor.

Halepçeli kuaför Hadi (28), çocuklar ve gençlerin saçına ünlü futbolcuların yüzünü yansıtmaya dört ay önce başladı.

Reuters’a işi hakkında bilgi veren Hadi, şehrin dört bir yanından küçük berber dükkanına gelen gençler arasında bu saç modelinin çok popüler olduğunu söyledi.

Hadi’nin aktardığına göre çocuklar ve gençler, en çok Juventus'ta forma giyen Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo ve Real Madrid'in Galli yıldızı Gareth Bale’in yüzünü saçlarında görmek istiyor.

Güzel Sanatlar Enstitüsü'nden mezun olan kuaför, futbolcuların yüzündeki her ayrıntı üzerinde özenle çalışarak, sanatsal becerisini bu sıra dışı saç kesiminde kullanıyor.

Hadi, bu modern saç kesimlerinin yaklaşık iki saat sürmesi nedeniyle pahalı olduğunu söyleyerek, bu şekildeki bir saç kesimi için 50 dolar (59 bin 670 Irak dinarı) aldığı bilgisini verdi.

Hadi, bir gün dünyaca ünlü iki futbol kulübü arasındaki bir maçı canlı izlemeyi ve yeteneklerini Avrupalı ​​taraftarlara da gösterebilmeyi umut ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU