"Beşir Atalay'ın kısa süre önce Erdoğan'ı ziyaret ederek istifasını sunduğu söyleniyor"

Abdulkadir Selvi, Abdullah Gül - Ali Babacan ekibinin doların tırmanmasını ve felaket tablosu yaşanmasını beklediklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni parti hazırlığında olan Ali Babacan'ın ekibinde yer aldığı ileri sürülen eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek AK Parti üyeliğini sonlandırdığının konuşulduğunu ifade etti.

Selvi yazısında, Abdullah Gül - Ali Babacan ekibinin parti kurma konusunda aceleci davranmadığına değinerek, şunları söyledi:

Acelelerinin olmayışı ufukta bir seçim olmamasından kaynaklanmıyor. Daha çok konjonktürle ilgili. Öyle ki temmuz-ağustos aylarında S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin ABD tarafından cezalandırılacağı beklentisi hâkimdi. 1 yıl önce Trump’ın attığı tweet’lerle dolar 7.2’ye kadar tırmanmıştı. Bu kez de ağır yaptırımlar gelirse doların 9 liraya kadar tırmanmasını, ekonomide bir felaket tablosunun yaşanmasını bekliyorlardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ahmet Davutoğlu’nun siyasi mesajlarının dozunu arttırması, parti kurma çalışmalarını hızlandırdığı şeklinde yorumlanıyor. Abdullah Gül-Ali Babacan cephesinde de benzer bir kanaatin oluştuğu söyleniyor. O nedenle Davutoğlu’na yönelik rahatsızlık artmış durumda. Davutoğlu aceleci, Gül ve Babacan ise ihtiyatlı. Abdullah Gül-Ali Babacan’ın kuracakları partiyi aralık ayına erteledikleri söyleniyor. Daha önce eylül-ekim ayı denilmişti. Hatta aralık da olmayabilir, 2020’ye kalabilir diyenler var. Acelelerinin olmayışı ufukta bir seçim olmamasından kaynaklanmıyor. Daha çok konjonktürle ilgili. Öyle ki temmuz-ağustos aylarında S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin ABD tarafından cezalandırılacağı beklentisi hâkimdi. 1 yıl önce Trump’ın attığı tweet’lerle dolar 7.2’ye kadar tırmanmıştı. Bu kez de ağır yaptırımlar gelirse doların 9 liraya kadar tırmanmasını, ekonomide bir felaket tablosunun yaşanmasını bekliyorlardı. Ülkenin felaketinden kendilerine saadet çıkmasını hesap ediyorlardı. Krizin tam orta yerinde ekonomideki başarılarıyla Ali Babacan, gül gibi açacaktı. Ancak Trump beklentilerini suya düşürdü. Bekledikleri kriz gelmedi. Onlar da parti kurma çalışmalarını zamana yaymayı tercih ettiler.

Bu arada Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluş çalışmalarını yürüten eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ederek, yeni parti kurma çalışmalarında görev aldığı için istifasını sunduğu söyleniyor. Erdoğan’ın da Atalay’a “Siz bilirsiniz” diye karşılık verdiği ifade ediliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU