İzleyiciler yeni komedi dizisine bayıldı: "Şaheser"

"Avustralya'nın meşhur sitcom The Office'e cevabı"

Fisk, Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 97 gibi kusursuza yakın bir puana sahip (ABC)

Netflix izleyicileri, platformdaki yeni komediye bayıldı. Fisk adlı dizi, Britanyalı ünlü komedyen Ricky Gervais'in yaratıcısı olduğu ünlü sitcom The Office'le karşılaştırdı. 

İlk bölümden diziye bağlandılar

Kitty Flanagan'ın başrolünü oynadığı Fisk, kendini pek de ciddiye almayarak "bildiğiniz diğer göz alıcı hukuk dizileri gibi değil" diye tanımlıyor. İzleyicilerse diziye ilk bölümden bağlandıklarını itiraf ediyor.

Komedinin ilk olarak 2021'de yayımlanan ilk sezonu, 1 Ağustos'ta Netflix izleyicileriyle buluşmaya başladı. Henüz her ülkede yayımlanmaya başlamamış olsa da izleyenler Fisk'i, "Avustralya'nın The Office'e cevabı" olarak nitelendirdi. 

"The Office'le aynı seviyede"

Bir izleyici, sosyal medyada diziye övgüler yağdırdı:

Beni kelimenin tam anlamıyla gülmekten kırıp geçiren Avustralya komedisi Fisk'i izliyorum. Yaratıcı, yazar, yıldız Kitty Flanagan, Ricky Gervais'in The Office'iyle aynı seviyede bir şaheser yaratmış.

Diziyi izleyenler, Avustralya Yayın Kurumu ABC'nin komedisini işyeri ortamı ve kendi hayatlarıyla ilişkilendirebilecekleri ilişkiler sayesinde The Office'le karşılaştırılıyor. 

Tempolu bir sitcom

Fisk, Flanagan'ın canlandırdığı üst düzey sözleşme avukatı Helen Tudor-Fisk'in, başarısız bir evlilik ve mesleki çöküşün ardından düşük profilli bir hukuk firmasında işe girmek zorunda kalmasını konu alan tempolu bir sitcom.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diziyi seyredenler, sitcom'un ne kadar komik olduğunu anlatmak ve komedi meraklılarına tavsiye etmek için sosyal medyaya akın etti. 

Bir Twitter kullanıcısı, "Netflix'te #Fisk izleyen başka kimse var mı? İlginç, komik bir Avustralya komedisi!" diye yazdı.

New York Times ve USA Today'in çok satan yazarı Alisa Lynn Valdés de, "orta yaşlı" ve "sevimsiz" bir kadının başrolde olmasını sevdiğini yazdı.

Dizinin ikinci sezonu, henüz Netflix'in hiçbir ülkedeki yelpazesine eklenmedi. Oysa ikinci sezon 2022'de yayımlanmış ve Flanagan yeni bölümlerle Temmuz 2023'te dağıtılan Logie Ödülleri'nde En Popüler Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı bile.

Henüz Türkiye'de yayımlanmadı

İkinci sezon Netflix'te olmasa da Avustralyalı izleyiciler ABC'nin iView sitesinden, Britanyalı izleyiciler de 10 Ağustos'tan itibaren ITVX üzerinden izleyebiliyor.

Dizi, henüz Türkiye'deki herhangi bir platformda yayımlanmadı.


Independent Türkçe, Daily Mail, New Daily
 

DAHA FAZLA HABER OKU