Düşük bütçeli gerilim, nasıl 450 milyon dolarlık seriye dönüştü?

2 milyon dolarlık bütçesine rağmen rekorlar kıran film neredeyse hiç çekilmeyecekti

Arınma Gecesi serisinin ilk filminde Ethan Hawke, Lena Headey ve Max Burkholder rol almıştı (Blumhouse Productions)

Arınma Gecesi'nin (The Purge) yönetmeni ve senaristi James DeMonaco, filmin bu kadar popüler olmasını beklemediğini açıkladı.

Filmin yaratıcısı DeMonaco, 2 milyon dolarlık silah karşıtı filminin, 450 milyon dolarlık devasa bir seriye dönüştüğüne inanamadığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin senaryosu üzerinde 10 yıl çalıştığını söyleyen DeMonaco, Collider'dan Perri Nemiroff'a röportaj verdi. 53 yaşındaki sinemacı, Arınma Gecesi'nin ülke genelindeki sinema salonlarında gösterileceğini düşünmediğini söyledi.

2013 yapımı film, dünya çapında gişede bütçesinin 30 katını aşan bir hasılat elde etmekle kalmadı, aynı zamanda 10 yıl sonra 6. bölümü çekilecek, sevilen bir korku serisini de başlatmış oldu.

Ancak DeMonaco bunu asla tahmin etmediğini itiraf etti:

"Filmi yazdığımda ülke çapında herhangi bir sinema salonunda oynayacağını hiç düşünmemiştim" diyen yönetmen, sözlerine şöyle devam etti: 

Bu seri 10 yaşında ama film fikri 20 yaşında. Ve tasarlandığında sadece film merkezi Angelika'da oynayacağını düşünmüştüm. Hepsi bu kadardı. Bunun küçük, bağımsız bir gerilim filmi olacağını düşünmüştüm ve ana akım bir çekiciliği olduğunu düşünmüyordum.

"Senaryo çok anti-Amerikan olduğu için sanırım üstünden 80 kez geçtik" diyen DeMonaco, filmin bu nedenle gösterim şansı yakalayamayacağını düşündüğünü ifade etti.

Bu yüzden eğer çekilirse, New York Üniversitesi'nde okurken en sevdiğim salon olan Angelika gibi çok küçük bir mekanda oynayacağını düşündüm. 

DeMonaco, Arınma Gecesi'nin Amerikan karşıtı olduğunu vurgularken, hayranların bir kısmının serinin mesajını anlamadığını belirtti.

Film, ulusun silahlar ve şiddetle tutkulu ilişkisini ve bunun sadece daha fazla şiddet ve ölümle sonuçlanabileceğini vurguluyordu.

Yönetmen, kısa süre önce Variety'ye verdiği röportajda, silahlardan nefret ettiğini açıklamıştı. 

Bana göre dünyadaki en korkutucu şey, herkesin silahlı olduğu ve bu ateşli silahları kullanmanın yasal olduğu bir gece olurdu. Benim için bu düşünceden daha korkutucu bir şey olamazdı.

DeMonaco ayrıca Arınma Gecesi serisinin 6. filminin senaryosunun çoktan tamamlandığını da anlattı. Amerikalı yönetmen, bir sonraki filmin serinin konseptini daha da rahatsız edici seviyelere taşıyacağını sözlerine ekledi.


Independent Türkçe, Collider, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU