Ridley Scott, Yaratık'ın devam filmini Blade Runner'a tercih ettiğine pişman

Yönetmen Bıçak Sırtı ve Yaratık arasında yaptığı seçim hakkında "Böyle bir karar vermek zorunda kalmamalıydım" dedi

Ana De Armas, Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nda (Warner Bros)

Ridley Scott, 1982 tarihli bilim kurgu klasiği Bıçak Sırtı'nın (Blade Runner) devam filmini yönetmediği için hayıflandığını itiraf etti.

2017 yapımı Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nı (Blade Runner 2049) Scott yerine Denis Villeneuve (Dune) yönetmişti. Ryan Gosling, Ana de Armas ve Jared Leto'nun başrollerini paylaştığı filmde Harrison Ford da ilk filmdeki rolünü yeniden canlandırıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başlangıçta devam filmi için Scott görevlendirilse de 2014'te yönetmen, programlarının çakışması nedeniyle bu fırsatı kaçırmak zorunda kaldığını açıklamıştı.

İngiliz sinemacı bunun yerine, başrollerinde Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup ve Danny McBride'ın yer aldığı 2017 yapımı Yaratık: Covenant'ın (Alien: Covenant) dümeninin başına geçmişti.

Scott yakın zamanda Empire'a verdiği röportajda "Böyle bir karar vermek zorunda kalmamalıydım" dedi.

Ama mecburdum. Bıçak Sırtı 2'yi yapmalıydım.

Ancak yönetmen, Amazon Studios'un yakında çıkacak dizisi Blade Runner 2099'un yapımcısı rolüyle geri dönecek.

Scott, "Her şey yıllar sonrasında geçiyor. Benim gözümde bu, Aldous Huxley'nin Cesur Yeni Dünya romanındaki fikrin etrafında şekilleniyor" dedi.

Amazon Studios'un Küresel Televizyon Başkanı Vernon Sanders geçen yıl yaptığı duyuruda, "Ridley Scott'ın yönettiği ilk Bıçak Sırtı filmi, tüm zamanların en büyük ve en çok etki yaratan bilim kurgu filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Biz de Blade Runner 2099'u küresel çaptaki Prime Video müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz" demişti.

Bıçak Sırtı serisine böyle bir devam sunabilmekten onur duyuyoruz ve Ridley, Alcon Entertainment, Scott Free Productions ve olağanüstü derecede yetenekli Silka Luisa'yla beraber çalışarak Blade Runner 2099'un, diziden önceki filmlerin zekasını, temalarını ve ruhunu koruyacağına eminiz.

Dizinin pilot bölümünü Game of Thrones'un yönetmeni Jeremy Podeswa yönetecek. Dizinin çekimlerinin yazar ve oyuncu grevleri nedeniyle 2024 baharına kadar ertelendiği bildirildi.

Öte yandan Scott halihazırda, modern klasiklerinden biri olan Gladyatör'ün (Gladiator) devam filmi üzerinde çalışıyor.

Gladyatör 2'nin (Gladiator 2) başrolünde Normal People'ın yıldızı Paul Mescal yer alıyor. Mescal, 2000 yapımı filmde Joaquin Phoenix'in canlandırdığı, İmparator Commodus'un yeğeni Lucius'un yetişkin haline hayat veriyor.

Filmde Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Djimon Hounsou ve Derek Jacobi de yer alırken ve son üç isim rollerine geri dönüyor. Russell Crowe, ilk filmdeki ana karakter Maximus Decimus Meridius'un geri dönmeyeceğini doğruladı.

Paramount'ın yöneticileri yakın zamanda verdikleri bir röportajda, Mescal'in West End Tiyatrosu'nda yeniden sahnelenen Arzu Tramvayı'ndaki (A Street Car Named Desire) üstsüz sahnelerinin, oyuncunun Gladyatör'ün devam filmi için doğru kişi olduğuna kendilerini ikna ettiğini açıklamıştı.

Paramount'ın eş başkanı Daria Cercek, "Stanley'i canlandırırken gömleğini çıkardığı birkaç an vardı ve bu çok heyecan vericiydi" demişti.

Gladyatör 2'nin 22 Kasım 2024'te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU