Kurtarılan yavru morsun hayatta kalması için onunla sürekli temas ediliyor

Aksi takdirde ölebilir

Latince adı Odobenus rosmarus olan mors, deniz aygırı diye de biliniyor (AP)

Terk edilmiş mors yavrusu, ABD'nin Alaska eyaletinde tedavi altına alındı.

Alaska Deniz Yaşamı Merkezi'ndeki (Alaska SeaLife Centre) görevliler, morsu hayatta tutabilmek için onunla sürekli temas ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 Temmuz'da karanın yaklaşık 6 kilometre içinde bulunan hayvan, acil tedavi için uçakla yaklaşık 1120 kilometre uzaktaki merkeze götürüldü.

Kâr amacı gütmeyen tesisin personeli, susuz kalan ve enfeksiyonla savaştığı düşünülen yavruyu tedavi altına aldı. Yavru mors 24 saat müşahede altında tutuluyor.

Yaban hayatı uzmanları, hayvanı sakinleştirip büyümesini sağlamak için annesinden göreceği muameleyi taklit ediyor ve bir aylık morsla 24 saat durmaksızın temas ediyor.

Zira yavru morslar hayatlarının ilk iki yılında annelerinin bakımına muhtaç kalıyor. 
 

Mors
(AP)


Yetkililer, hayvanın bulunduğu bölgenin yakınlarında hiç yetişkin mors görülmediğini bildirdi. Bu yüzden yavrunun hayatını kaybetmesinden korkuluyor.

Merkez, yavrunun en az birkaç hafta boyunca 24 saatlik bakım altında tutulacağını bildirdi. Personelin bakımının şimdilik işe yaradığı ve yavrunun bir şişeden mama içtiği açıklandı.

Merkez yetkilisi Jane Belovarac şu ifadeleri kullandı:

İlk gecesi iyi geçtiği için şanslıyız. Bir mors yavrusunu çok sık merkeze almıyoruz. Ancak bunu her yaptığımızda tür ve onlara nasıl bakılacağı hakkında daha fazla şey öğreniyoruz.

 

Independent Türkçe, New York Post, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU