İstanbul Valisi Gül: İstanbul'da yabancıların suç işleme oranı vatandaşımıza göre 6 kat daha az

Vali Gül, "İstanbul’da bir önceki seneye göre suç işleme oranında yüzde 9 ila 11 azalma var" dedi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih'te basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davut Gül, göçmenler konusunda açıklamalarda bulundu.

“Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz" diyen Gül, "Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhametin eksen, adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Suç işleme oranlarına baktığımızda ruhsatlı silahlar neredeyse yok denecek kadar az"    

Bireysel silahlanma tartışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gül şunları kaydetti:

Bireysel silahlanmayla, ruhsatlı silahları birbirinden ayırmak lazım. Evet, ruhsatlı silahlar da bireysel silahlanma ama bir ruhsatı var. Suç işleme oranlarına baktığımızda ruhsatlı silahlar neredeyse yok denecek kadar az. Ama ruhsatsız olarak bireysel silahlanma olabiliyor. Bununla ilgili de gerek şok uygulamalarında, gerek alanları kapatarak emniyet, jandarmanın yaptığı uygulamalarda çok sayıda silah ele geçiriliyor.

"İstanbul’da bir önceki seneye göre suç işleme oranında yüzde 9 ila 11 azalmış durumda"

Esenyurt'taki bir tekel bayisinde yaşanan cinayet ile ilgili ise Gül, "Esenyurt 1 milyon 100 bin kişilik nüfus yaşıyor. Suç işleme oranı İstanbul’un yüzde 6’sı. Esenyurt sayısal olarak diğer ilçelerinden farklı değil" ifadelerini kullandı.

"Yabancıların geçen yıla göre suçlarda azalma oranı yüzde 23" diyen Gül, "İstanbul’da bir önceki seneye göre suç işleme oranında yüzde 9 ila 11 azalma var" dedi.

Göçmen sorunu

Gül, göçmenlerin suç oranına ilişkin ise şunları söyledi:

Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6'sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor. Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul'un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz.

Gül ayrıca İstanbul'daki taksi sorununa da dikkat çekerek, "Taksi meselesinim çözülmesi lazım çünkü kimse memnun değil" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU