134 yıllık Bury İngiltere Futbol Ligi'nden ihraç edildi

İngiltere Lig 1 ekiplerinden Bury Futbol Kulübü, mali sıkıntılar sebebiyle liglerden çıkartıldı

Fotoğraf: Reuters

İngiltere Lig 1'de mücadele eden 134 yıllık Bury Kulübü'nün, İngiltere Futbol Ligi'nden ihraç edildiği açıklandı. 

Dün akşam yerel saatle 17.00'ye kadar süre verilen İngiliz ekibinin satışı gerçekleşmemesi üzerine lig yönetimi, Bury'yi ihraç etti ve Lig 1, 23 takıma düşürüldü. Bury, 1992'de ihraç edilen Maidstone'un ardından İngiltere Futbol Ligi'nden ihraç edilen ikinci takım oldu.

İngiltere Futbol Ligi Başkanı Debbie Jevans yaptığı açıklamada, "Bu, lig tarihinin en karanlık günlerinden biri. Bunun, Bury futbolcuları, tekhik heyeti, taraftarları ve büyük bir camiasında hayal kırıklığı ve yıkıma neden olduğunu anlayabiliyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Bury FC - Reuters.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

İngiltere'nin en eski futbol kulüplerinden biri olan Bury, 1 Ocak 1885'te kuruldu.

9 yıl sonra lige çıkan Bury, 125 yıl İngiltere'nin çeşitli liglerinde mücadele etti. 1999'da İngiltere Championship'te oynayan Bury, 1899-00 ve 1902-03 sezonları olmak üzere 2 kez FA Cup şampiyonluğu yaşadı. 

Tarihi boyunca oynadığı 4852 maçla İngiltere liglerinde Notts County, Preston North End, Burnley, Wolves ve Derby'den sonra en çok maç oynayan kulüp oldu. 

Kulüp tarihinin en çok maçta giyen forma giyen futbolcusu Andy Bishop olarak kayıtlara geçti. Bury formasıyla 254 maçta forma giyen Bishop, 73 gol, 25 asist kaydetti. 

 

Bolton Wanderers - Reuters.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Bolton Wanderers da tehlikede

Bir diğer Lig 1 ekibi Bolton Wanderers da mali sıkıntılar sebebiyle zor günler geçiriyor. 

Federasyon, Bolton Wanderers'ın satış sürecinin tamamlanması için 14 gün süre verdi. 

Mali sıkıntılar yaşayan Bolton Wanderers, Football Ventures Limited ile pazarlık aşamasında. Kulüp satış için anlaşma sağlayamazsa, ligden ihraç edilecek üçüncü takım olacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU