Palu ailesine operasyon: Canlı yayında gözaltına alındılar

Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesiyle ilgili savcılık ve polis harekete geçti

Müge Anlı'nın 'Tatlı Sert' adlı programında ortaya çıkan ve Türkiye'nin günlerdir nefessiz izlediği Palu ailesi için Kocaeli Körfez Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile polis harekete geçti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ailenin evine giderek anne Havva Palu ve diğer aile üyelerine gözaltı kararını iletti. Evde uzun süre arama yapan polisler 5 kişiyi gözaltına aldı.

Cinayet, cinayete teşvik ve cinsel saldırı suçlamaları yöneltilen damat Tuncer Ustael ise iddiaların gündeme gelmesini sağlayan Müge Anlı’nın programında canlı yayında gelişmeleri izledi.

‘Cinci’ diye bilinen Ustael, görüntüleri izlerken kendileri hakkında açıklama yapan komşularına, “Görüşeceğiz” diye seslendi. Müge Anlı bu sözler üzerine Ustael’e, “Görüşürsünüz… Ben senin kimseyle görüşebileceğini sanmıyorum” dedi.

Ustael ve eşi Emine Ustael yöneltilen suçlamalarla ilgili ‘suçsuz’ olduklarını savunmaya devam etti. 

Daha sonra stüdyoya gelen polis ekipleri, Tuncer Ustael ve Emine Ustael'i de gözaltına aldı.

 

Bu arada 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem ile kızı Melike Tahnal'ın cesedinin gömüldüğü belirtilen bölgede kazı çalışmaları sürüyor. 

 

 

Olayın geçmişi

Körfez ilçesinde yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor. 
Müge Anlı'nın programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU