Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Hiç meraklanmasın

CHP lideri: Cesareti varsa benimle televizyona çıkar

Fotoğraf: Twitter/Ekrem İmamoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Şile Kabakoz Köyü’nde ziyaretlerde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir açıklaması oldu ‘Aziz İstanbul’u terör yandaşlarına peşkeş çekmeyeceğiz, buna mani olacağız’ şeklinde. Kayyım tartışmaları sürerken bir gönderme olarak da değerlendirildi” ifadesi üzerine şunları söyledi:

O hiç meraklanmasın. Biz sadece İstanbul’u değil tüm Türkiye’yi de teröre teslim etmeyeceğiz. 

“Erdoğan’ın cesareti varsa televizyona çıkarız"

Kılıçdaroğlu, “Bunun bir kayyum göndermesi olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna da “Onu ona sorun” diyerek yanıt verdi.

CHP lideri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile televizyona çıkma istediğini tekrar dile getirirken şunları söyledi:

Beni de eleştiriyor. Niye beni eleştiriyor. Cesareti varsa onun istediği televizyon kanalına çıkarız, oturur tartışırız. Niye kapalı kapılar ardında, meydanlarda beni eleştiriyor. Kendisinin cesareti yok mu? Eleştirebiliyor ama benimle aynı televizyon kanalına çıkmaya cesaret edemiyor? Niçin? Vatandaşıma soruyorum. Özellikle de AK Partili kardeşlerime soruyorum. Ben bu ülkede huzur istiyorum. Bu ülkede herkesin rahat yaşayabileceği bir hayat istiyorum. Kavga istemiyorum. Siyasette de kavga istemiyorum. Benimle kavga edecekse ağız dalaşına gerek yok. Çıkar beni bir televizyon kanalına. Dünya kadar televizyon kanalı var. O bana soru sorar. Ben de ona cevap veririm. Ama benim de ona soru sorma hakkım olmalı. Kendisi duyar inşallah bunları.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU