Ridley Scott, Joaquin Phoenix'e Napolyon rolünü vermesini sağlayan filmi açıkladı

"Joaquin muhtemelen şimdiye kadar çalıştığım en özel, en düşünceli aktör"

22 Kasım'da gösterime girmesi planlanan filmde Vanessa Kirby ve Ben Miles da rol alıyor (Youtube)

Napolyon'un yönetmeni Ridley Scott'a göre Joker, Joaquin Phoenix'in yaklaşan dönem filmindeki performansıyla doğrudan ilişkili. Todd Phillips'in yazıp yönettiği film, eleştirmenlerden karışık yorumlar alsa da Phoenix'in performansı çok beğenilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott, Empire'a yaptığı açıklamada Phoenix'in Joker'deki performansının kendisini Napolyon'da oynatmaya yönelttiğini söyledi. Phoenix, 2019'da Joker'deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

Scott filmi izlerken Phoenix'ten çok etkilendiğini anlattı. 85 yaşındaki yönetmen, "Joaquin'e bakıyorum ve 'Bu küçük şeytan Napolyon Bonapart'a benziyor diyorum" ifadesini kullandığını söyledi. 

Scott gerçek hayattaki Bonapart'tan bahsederek devam etti: 

Onu Büyük İskender'le karşılaştırıyorum. Adolf Hitler'le. Stalin'le. Dinleyin, bir sürü kötü olay yaşamış. Aynı zamanda cesareti, yapabilecekleri ve hakimiyetiyle de dikkat çekiciydi. Olağandışı biriydi.

Empire'ın ortak röportajında Phoenix, Napolyon'un tipik bir biyografik film gibi olmadığını ve Bonapart'ın Joséphine de Beauharnais'yle ilişkisine de odaklandığını belirtti.

Phoenix, "Napolyon'u gerçekten anlamak istiyorsanız, muhtemelen kendi çalışmanızı ve okumanızı yapmalısınız çünkü filmi izlerseniz, bu, Ridley'nin gözünden anlatılan bir deneyim" dedi. 

Bu çok karmaşık bir dünya. Yani, o kadar karmaşık ki. Peşinde olduğumuz, bu adamın hissiyatını yakalayabilecek bir şeydi.

Scott, bu yıl Empire'a verdiği röportajda, "Joaquin muhtemelen şimdiye kadar çalıştığım en özel, en düşünceli aktör" demişti.


Independent Türkçe, Indiewire, Empire
 

DAHA FAZLA HABER OKU