Alanyaspor’lu futbolcunun öldüğü kazanın duruşmasında tanık olan Cisse: Tek hatırladığım Sural’ın yüzü

Alanyasporlu Çek futbolcu Josef Sural’ın hayatını kaybettiği kazada, aracı kullanan şoför ilk duruşmada tahliye edildi. Araçta bulunan diğer futbolcular ‘şoförün uyuduğunu görmedik’ diye İfade verdi. Cisse ‘Tek hatırladığım Sural’ın yüzüydü’ dedi

Fotoğraf: AA

Alanyaspor’da top koşturan Çek futbolcu Josef Sural’ın hayatını kaybettiği kazanın ilk duruşması görüldü.

Sural'ın öldüğü ve 6 futbolcunun da yaralandığı kaza nedeniyle, hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan dava açılan minibüs şoförü Esat Altıntaş, duruşmada suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Sural’ı araçta bulamadık

Futbolcuların ‘Saat 01.00’da toplantımız var’ diyerek daha hızlı gitmesini istediklerini iddia eden Direksiyon hakimiyetini kaybederek su kanalına girdiğini söyleyen Altıntaş, kaza anını şu sözlerle anlattı:

Minibüs arka girince birden hızlandı ve çıkamayınca karşıdaki beton boruya vurarak durdum. Ardından futbolculara baktık ve bir kişinin eksik olduğunu görünce olay yerine koştum. Orada ölen futbolcuyu gördüm. O an yaşıyordu. Kandan boğulmasın diye kafasını sola yatırdım ve ambulansı arayarak yardım talep ettim. Böyle bir olay olduğu için üzgünüm. Bu süreçte olay yerinden hiç ayrılmadım.

Yayaya çarptık zannettim

Futbolcular Isaac Sackey ve Djalma Campos’un sanıktan şikayetçi olmadığı duruşmada, Papiss Cisse tanık olarak dinlendi.

Kazaya dair hiçbir şey hatırlamadığını, sadece bir yayaya çarptıklarını zannettiğini anlatan Cisse, ifadesinde şunları söyledi:

Oturduğum yerden şoförün yüzünü görmüyordum. Arkada oturarak telefonda oyun oynuyordum. Şoförün uyuyup uyumadığını bilmiyorum. Benim hatırladığım tek şey, Sural'ın yüzü.

Araç bana göre hızlıydı

Cisse’nin aksine kaza anını çok iyi hatırladığını söyleyen futbolcu Welinton Souza Silva ise aracın hızlı olduğunu iddia etti:

Bir ses duydum ve bir şeye çarpmış gibi hissettik. Araç durunca birbirimizi yokladık. Ben arkada yolculuk yapıyordum ve bana göre araç hızlıydı. Ben hız yapması konusunda bir şey de söylemedim. Kazanın ardından bacağım, kolum ve kafamda ağrılar olduğu için Sural'ın bulunduğu yere gidemedim. O yüzden kim yardım etti, bilmiyorum. Ayrıca şoförün dalgın olup olmadığını bilmiyorum. Yol boyunca tahminim hızı 80 ile 120 kilometre arasındaydı.

Araçta bulunan sürücünün arkadaşı Şükrü Yenihan ise kaza sırasında uyuduğunu, hiçbir şey görmediğini, kazadan sonra uyandığında Esat Altıntaş'ın yaralıya yardım ettiğini gördüğünü söyledi. 

Steven Caulker de özel bir toplantısı nedeniyle Türkçe öğretmeni aracılığıyla şoförden acele etmesini istediğini söyledi. Wanderson Baiano da şoförün uyuduğunu görmediğini kaydetti.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Altıntaş’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Maçtan sonra takımla dönmediler

Geçen sezon, 28 Nisan'da Kayseri'de oynan ve 1-1 beraberlikle biten karşılaşmanın ardından Alanyasporlu 6 yabancı futbolcu takımla birlikte Alanya’ya dönmedi. Futbolcuların dönüş kiraladıkları minibüs Alanya girişinde su kanalına devrildi.

Kazada, Alanyaspor'un Çek futbolcusu Josef Sural hayatını kaybetti, 6 futbolcu da yaralandı. Minibüsün sürücüsü Esat Altıntaş tutuklandı ve hakkında, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan dava açıldı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU