100 yıldır kimsenin kaçamadığı cezaevinden kaçtı, 24 saat geçmeden yakalandı

İtalya’da 100 yıldır kimsenin kaçamadığı cezaevinden Polonyalı bir tutuklu kaçtı. Çarşafları birbirine bağlayarak cezaevi duvarlarını geçen Polonyalı, 24 saat geçmeden yakalandı

Fotoğraf: İHA

İtalya’nın Napoli kentinde Ukraynalı bir duvar ustasını öldürmekle suçlanan 32 yaşındaki Polonyalı Robert Lisowski tutuklanarak, güvenliği ile ünlü Poggioreale Cezaevi’ne konuldu. Polonyalı tutuklu, 100 yıldır kimsenin kaçamadığı cezaevinden firar etti.

Mahkumların pazar ayini için cezaevindeki şapele gitmesini fırsat bilen Lisowski, çarşafları birbirine bağlayarak cezaevi duvarını aşmayı başardı.

AW787126_02.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Firarın anlaşılmasının ardından Lisowski’yi yakalamak için arama çalışmaları başlatan polis, Polonyalı kaçağı cezaevine birkaç kilometre uzaklıktaki Mercato Meydanı'nda yakaladı.

Lisowski(nin cezaevinde yeterli sayıda personel olmadığı için kaçabildiğini söyleyen Cezaevi Çalışanları Sendikası Başkanı Luigi Castaldo, ”2 bin 500 tutuklu ve hükümlünün kaldığı cezaevinde 200 personel görev yapıyor, burada kapasiteden 800 fazla tutuklu ve hükümlü bulunuyor” dedi.

Genellikle mafya mensuplarının tutulduğu cezaevinden birkaç yıl önce kaçmaya çalışan bir başka tutuklu düşerek ağır yaralanmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU