Bu sonbahar vizyona girecek, en çok beklenen 15 film

Joker’den, Cats’e, Charlie’nin Melekleri’nden, Terminator: Kara Kader’e gişede başarı kazanması beklenen filmler

Sinemaseverleri fantastik, korku, bilim kurgu ve macera gibi her türde birbirinden renkli yapımlar bekliyor (IMDb)

Yılın son çeyreği beraberinde bazı muhtemel gişe rekortmenlerini, Oscar taliplerini ve bağımsız yapımları da beraberinde getiriyor. İşte önümüzdeki aylarda vizyona girecek, sinefillerin heyecanla beklediği 15 film.

O Bölüm 2 (It: Chapter Two)

Vizyon Tarihi: 6 Eylül

Türü: Korku

Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan 2017 yapımı O’nun (It) devam filmi It: Chapter Two, vahşet hikayeleriyle tanınan Pennywise adındaki şeytani palyaçonun musallat olduğu bir grup çocuğun hikayesini konu ediyor. Yeni film aradan geçen 27 yılın ardından yeniden bir araya gelen Ezikler Kulubü üyelerinin devam eden hikayesini anlatıyor. İkinci filmde de ilk filmde olduğu gibi korkunç palyaço Pennywise’ı Bill Skarsgard canlandırıyor. Ezikler Kulubü’nün yetişkinliğe erişmiş üyelerinin arasında Jessica Chastain, James McAvoy ve Bill Hader bulunuyor. Filmin yönetmen koltuğundaysa ilk filmde olduğu gibi yine Andy Muschietti oturuyor.

Yıldızlara Doğru (Ad Astra)

Vizyon Tarihi: 20 Eylül

Türü: Bilim Kurgu

Film yıllar önce gizli bir uzay görevine çıktıktan sonra haber alınamayan babasının kaderinin peşinden giden ve bu süreçte hem insanlığı hem de güneş sisteminin tamamını tehdit eden tehlikeli unsurları keşfeden astronot Roy McBride'ın hikayesini anlatıyor. Yönetmenliğini Bir Zamanlar New York (The Immigrant), Kayıp Şehir Z (The Lost City of Z) gibi filmlerle tanınan James Gray üstleniyor. Filmin başrolündeyse Brad Pitt var. Pitt’e Liv Tyler, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland gibi oyuncular eşlik ediyor.

Joker

Vizyon Tarihi: 4 Ekim

Türü: Suç, Dram

Joaquin Phoenix'i Joker rolünde izleyeceğimiz film, başarısız komedyen Arthur Fleck'in, zihninin psikolojik olarak yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açmasıyla bildiğimiz anlamıyla Joker karakterine dönüşmesini konu ediyor. Zazie Beetz, Robert De Niro, Marc Maron ve Shea Whigham’ın da yer aldığı yapımın yönetmenliği Todd Phillips’e emanet.

Acı ve Zafer (Dolor y gloria)

Vizyon Tarihi: 11 Ekim

Türü: Dram

Usta yönetmen Pedro Almodóvar'ın yazıp yönettiği yeni filmi Acı ve Zafer artık hayatının belli bir dönemini geride bırakmış yönetmen Salvador Mallo'nun ilk aşkından bugünkü ilişkilerine, geçmişten bugüne yaptığı tüm tercih ve yaşamında iz bırakan olayların ruhunda büyük bir gürültü yaratarak şimdiki hikayesini etkilemesini konu ediyor. Filmin başrolündeki Antonio Banderas bu yıl 72.'si düzenlenen Cannes Film Festivali'nde  En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı. Banderas'ın adı şimdiden bu yılın Oscar’ları için de anılıyor.

İkizler Projesi (Gemini Man)

Vizyon Tarihi: 11 Ekim

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Aksiyon

Oscarlı yönetmen Ang Lee'nin yönettiği İkizler Projesi, her hareketini önceden tahmin edebilen gizemli, genç bir ajan tarafından hedef alınıp takip edilen suikastçı Henry Brogan’ın hikayesini anlatıyor. Genç versiyonu tarafından takip edilen suikastçı rolündeki isim Will Smith. Filmin yıldızlarından biri de, Smith’in kendi genç versiyonunu da oynadığı düşünülürse, kullanılan CGI teknolojisi.

Malefiz: Kötülüğün Gücü (Maleficent: Mistress of Evil)

Vizyon Tarihi: 18 Ekim

Tür: Fantastik

2014 yapımı Malefiz’in (Maleficent) devam filmi Malefiz: Kötülüğün Gücü, Uyuyan Güzel’in hikayesinin ötesine gidiyor. Angelina Jolie ve Elle Fanning’i yeniden bir araya getiren film, Malefiz ve Aurora'nın arasındaki karmaşık ilişkiyi ve Moors topraklarına gelen yeni tehditlerle karşılaşmalarını anlatıyor.

The Lighthouse

ABD vizyon tarihi 18 Ekim, Türkiye vizyon tarihi henüz belli değil

Türü: Dram, Fantastik, Korku

2016 yapımı korku türündeki The VVitch filmiyle adından söz ettiren yönetmen Robert Eggers’ın bu yeni filmi Cannes’da övgü topladı. Başrollerinde Robert Pattinson ve Willem Dafoe’nun yer aldığı yapım 1890'lı yıllarda New England'da ücra bir deniz fenerinde bekçilik yapan iki adamın gizemli hikayesini anlatıyor. Film, Cannes'da FIPRESCI ödülüne layık görülmüştü. 

Parazit (Parasite)

Vizyon Tarihi: 1 Kasım

Türü: Dram

72. Cannes Film Festivalin’nde Altın Palmiye’ye layık görülen yapımın yönetmenliğini Snowpiercer, Okja gibi filmlerle tanınan Bong Joon Ho üstleniyor. Zengin ve fakir sınıf ayrımını odak noktasına alan film, birbirinden tamamen farklı hayatlara ve kişiliklere sahip olan iki ailenin hikayesini konu ediyor.

Terminatör: Kara Kader (Terminator: Dark Fate)

Vizyon Tarihi: 1 Kasım

Türü: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Terminatör’ün pek çok devam filmi çekildi ama Kara Kader, James Cameron’ı seriye döndüren ilk film. Filmin senaryosunu kaleme alan Cameron orijinal filmlerde oluşturulan hikayeyi tamamlamayı amaçlıyor. Film Arnold Schwarzenegger ve Linda Hamilton’ı yıllar sonra yeniden bir araya getiriyor. Kara Kader’in yönetmenliğini Deadpool’un yönetmeni Tim Miller üstleniyor.

Zombieland 2 (Zombieland: Double Tap)

Vizyon Tarihi: 15 Kasım

Tür: Korku, Komedi

Kendine has bir hayran kitlesi edinen 2009 yapımı Zombieland’in ardından gelen bu devam filminde Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone ve Abigail Breslin yeniden bir araya geliyor. Filmin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Ruben Fleischer üstleniyor. Dünyayı saran zombi istilası sonrası hayatta kalma mücadelesi veren ekibin maceraları devam ediyor.

Karlar Ülkesi 2 (Frozen 2)

Vizyon Tarihi: 20 Kasım

Türü: Animasyon

Bir fenomen haline gelen 2013 yapımı Frozen’ın ardından yıllardır merakla beklenen devam filmi nihayet vizyon için gün sayıyor. Elsa, Anna, Olaf ve Kristoff'un yeni macerası yine yönetmenler Chris Buck ve Jennifer Lee'ye emanet.

Charlie’nin Melekleri (Charlie’s Angels)

Vizyon Tarihi: 29 Kasım

Türü: Macera, Aksiyon

Ünlü oyuncu Elizabeth Banks’in yönetmenliğini üstlediği yeni Charlie’nin Melekleri filminin başrollerinde Kristen Stewart, Ella Balinska ve Naomi Scott yer alıyor. Filmde Melekler bu kez aldıkları bir ihbar üzerine tehlikeli yeni bir teknolojiyi kontrol altına almakla görevlendiriliyor. 

Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker)

Vizyon Tarihi: 20 Aralık

Türü: Bilim Kurgu, Fantastik, Macera

J.J. Abrams’ın yönetmenliğindeki Star Wars destanı devam ediyor. Serinin hayranlarının merakla beklediği yeni filmde 2016’da hayatını kaybeden Carrie Fisher da, daha önce çekilmiş görüntülerinin kullanılmasıyla yer alacak.

Bombshell

ABD vizyon tarihi 20 Aralık, Türkiye vizyon tarihi henüz belli değil

Türü: Biyografi, Dram

Fox News’un Başkanı Roger Ailes’in düşüş hikayesi, kendisini cinsel tacizle suçlayan kadınların bakış açısından anlatılıyor. Filmin Nicole Kidman, Charlize Theron ve Margot Robbie’yi bir araya getiren güçlü bir oyuncu kadrosu var.

Cats

Vizyon Tarihi: 20 Aralık

Türü: Fantastik, Müzikal

Cats’in fragmanı internete düştüğü an sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Taylor Swift, James Corden, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen ve Judi Dench’in yüz ve vücutlarının kullanıldığı dijital kediler ya çok sevildi ya da nefret edildi. Ünlü Broadway müzikalinin uyarlaması yapım Oscarlı yönetmen Tom Hooper’a emanet.

 

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU