Kiev, Moskova'yı Ukrayna'nın doğusunda misket bombası kullanmakla suçluyor

Ukraynalı yetkililer, Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Kostyantynivka şehrinde misket bombası kullanmakla suçladı

İtfaiye ekipleri Donetsk'te Rus bombardımanı sonucu tahrip olan bir depoda çıkan yangını söndürmeye çalışıyor / Fotoğraf: Reuters

Donetsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kirilenko, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada gerçekleşen saldırıda, bir çocuğun öldüğünü ve yedi kişinin yaralandığını bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın DPA'dan aktardığı habere göre Rusya ordusunun kullandığı misket bombası, insanların dinlenmekte olduğu bir gölet kenarının yakınında patladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kirilenko, zeminin kanla kaplı olduğunu gösteren bir fotoğraf yayınladı. Yerel savcılığa göre patlama sonucu yaşamını yitiren çocuk 10 yaşında ve yaralılar arasında 4 çocuk daha bulunuyor.

Rusya, Ukrayna'ya karşı savaşında defalarca (kullanılması yasak olan) misket bombalarını kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz günlerde, ABD'nin Ukrayna ordusuna misket bombası göndermesine yanıt olarak Rusya'nın bu silahların pek çok türünü kullanabileceği tehdidinde bulundu.

Ukrayna, Rusya tarafından işgal edilen topraklarını özgürleştirmeye yönelik karşı saldırısında daha fazla başarı elde etmek için ABD'den kendisine bu mühimmatı sağlamasını istemişti.

Yüzeyde patlayan bombaların mermileri geniş alanlara yayılıyor. Çoğu zaman hemen patlamadıkları için mayınlar gibi, çatışmalar bittikten sonra bile siviller için tehlike oluşturuyorlar. Bu sebeple 100'den fazla ülke uluslararası bir anlaşmayla söz konusu bombaların kullanımını yasakladı.

ABD, Ukrayna ve Rusya ise misket bombalarını yasaklayan anlaşmaya katılmadı.

                                                                         

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU