Obama'nın özel şefi gölde ölü bulundu

"Ailemizin sevilen bir parçasıydı"

Campbell'ın Xavier ve Savin adlarında iki oğlu var (Beyaz Saray)

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın özel şefi Tafari Campbell, Obama çiftinin Massachusetts eyaletindeki evlerinin yakınındaki gölde ölü bulundu. 

Massachusetts polisinin dün yaptığı açıklamada, eyalete bağlı Martha's Vineyard adasında pazar akşamı kürek sörfü yapmak için açılan 45 yaşındaki aşçının boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, kürek sörfü yapan başka bir kişinin Campbell'ın boğulduğunu gördüğü de ifade edildi.

Bölgeye giden dalgıçların düzenlediği arama kurtarma çalışmalarında, Campbell'ın cansız bedeninin pazartesi sabahı Edgartown Gölü'nde bulunduğu bildirildi. 

Polisin açıklamasında, olay sırasında Obama çiftinin evde olmadığı bilgisi paylaşılırken, şefin ölümüyle ilgili inceleme başlatıldığı da belirtildi.
 

obama - campbell.jpg
Campbell, 8 yıl boyunca Obama'nın Beyaz Saray'daki şefliğini yapmıştı (NBC News)


Barack Obama ve eşi Michelle Obama, ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'e şunları söyledi: 

Tafari ailemizin sevilen bir parçasıydı. Onunla ilk tanıştığımızda Beyaz Saray'da yetenekli bir aşçı yardımcısıydı. Tutkuyla yemek yapan, yaratıcı ve insanları bir araya getirme becerisine sahip biriydi. Aramızdan ayrıldığı için kalbimiz kırık.

Campbell, 20 Ocak 2009 - 20 Ocak 2017'de 44. ABD Başkanı olarak görev yapan Obama'nın Beyaz Saray'daki özel şefiydi. 61 yaşındaki eski lider, görevden ayrıldıktan sonra da Campbell'ı şefi olarak işe almıştı. 


Independent Türkçe, BBC, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU