Erdoğan Moskova'daki İdlib görüşmesi öncesi Putin ile Rusya'nın yeni savaş uçağını inceledi

Beşinci nesil savaş uçağı Su-57'yi inceleyen ilk yabancı liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu belirtildi

Su-57 savaş uçağı, Rus hava kuvvetlerindeki Su-27 ve Mig-29'un yerini alması için tasarlandı / Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'na katılım gerçekleştirdi. Erdoğan, burada Rus lider Vladimir Putin'le açıklamalarda bulundu.

Başkent Moskova’nın yakınlarında yer alan Jukovskiy şehrinde düzenlenen fuarda açılış sonrası Erdoğan ve Putin, Rusya’nın beşinci nesil savaş uçağı Su-57’yi inceledi. Erdoğan’ın “Su-57 uçağının kokpitine göz atan ilk yabancı lider olduğu” belirtildi.

2018 yılı itibarıyla Türkiye'nin sivil havacılık alanındaki ihracatının 2.5 milyar dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, birçok ülkenin TK-29 Atak helikopterini envanterinde bulundurmak istediğini ifade etti.

 

erdoğan-putin-2-reuters
Erdoğan ve Putin, bugün ikili görüşme gerçekleştirecek / Fotoğraf: Reuters

 

Erdoğan, bu yıl Türkiye'ye gelen Rus turistlerin sayısında rekor kırıldığını belirterek, Rusya ile ticaret hacmi hedefinin 100 milyar dolar olarak belirlendiğini kaydetti.

Rus lider Putin ise, "Türkiye ile işbirliğimizin daha yoğun ve işlevsel olmasını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’nin yakında kara birliklerini Suriye’ye göndereceğini söyleyen Erdoğan ile Putin'in öncelikli gündemi İdlib'deki gelişmeler olacak.

Erdoğan ve Putin Eylül 2018'de İdlib'te ateşkes sağlanması konusunda anlaşmış, ancak Suriye ordusu Rusya'nın hava desteğiyle İdlib'de muhaliflere yönelik operasyon başlatmıştı.

Türkiye'nin İdlib'de 12 gözlem noktası bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU