Dilipak: Birilerinin Erdoğan sonrası yol haritası İsrail seçimlerinden sonra belli olacak

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Parti’de yeni kadrolar ve Erdoğan sonrası gidişata ilişkin kafa karışıklığı yaşandığını öne sürdü, belirsizliğin giderilmesi için eylül sonrasını işaret etti

Fotoğraf: Twitter

Yeni Akit gazetesindeki köşesinde bugün “Erdoğan sonrası” başlıklı bir yazı kaleme alan Abdurrahman Dilipak, HDP'li 3 belediye başkanının görevden uzaklaştırılıp yerlerine kayyum atanması, Davutoğlu polemiği, ABD ile Fırat'ın doğusu için kurulan diyalog ve S-400'ler gibi konular nedeniyle belirsizlik yaşandığını iddia etti. 

Dilipak, "Kamplaşma, hesaplaşma, medya, STK ve iş dünyası ile kurulan paralel ilişkiler can sıkıcı boyutta" diyerek huzursuzluk yaşandığını savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmaların odağında olduklarını öne süren Yeni Akit yazarı, krizin kontrol edilememesinin tehdit oluşturacağına vurgu yaparak “Hedefine ulaşamayan bumerang sahibini vurur” ifadelerini kullandı:

Son zamanlarda çok fazla sağlığı ile Erdoğan, operasyonlarla Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı tartışmaların odağındaki isimler. Krizi kontrol edemiyorsanız, döner sahibini vurur. Tıpkı hedefine ulaşmayan Bumerang gibi. Erdoğan’a bu lobi hiç güvenmedi. “Onsuz olmuyor” diye kadroda yer almasına ses çıkarmadılar ama şiir okudu diye siyaset yasağı getirenler onlardı. Daha sonra siyasete taşınmasında da onlar vardı. Fakat işler bekledikleri gibi gelişmeyince o sürecin sonunda 15 Temmuz yaşandı. BOP süreci noktalandı. Şimdi yeni bir süreç örgütlenmeye çalışılıyor.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Kilit ülke Türkiye" 

ABD'nin Suriye politikalarının İsrail seçimlerindeki uzlaşmazlık durumu için zaman kazanmaya yönelik olduğunu öne süren Dilipak, bölgedeki kilit ülkenin ise Türkiye olduğunu belirtti:

İsrail tarihinde ilk defa hükümeti kurma görevi verilen bir kişi bunu başaramamış oldu. Bu da ABD’nin “yüzyılın projesi”nin ertelenmesi sonucunu doğurdu. Bugün “Fırat’ın doğusu” ile ilgili gelişmeler biraz da bu çerçevede zaman kazanmaya yönelik. Yoksa Mısır, Suudi Veliahd Prens, Dahlan, BAE hepsi hazırdı. Şimdi gözler 17 Eylül’de yapılacak seçimlere çevrildi. Trump’ın seçimi kazanması, Evanjeliklere Kudüs’te bir zafer armağan etmesi ile mümkün. Bu da bölgede ABD’nin bir düzen kurması şartına bağlı. Bu işte Arap ayağı tamam. İran da bir şekilde kontrol edilmeye çalışılıyor. Kilit ülke Türkiye.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU