CHP: Kayyum atamalarına en hafifinden 'mızıkçılık' denir

Faik Öztrak: Devlet, terörle mücadeleyi beyin cerrahı titizliğiyle yapmazsa teröristin değirmenine su taşır

Fotoğraf: AA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplantı yaptı.

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İktidarı açıkça uyarıyoruz, İdlib'ten Türkiye'ye gelecek şehitleri de yeni bir göç dalgasını da bu milletin kaldıracak gücü de takati de kalmamıştır" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP’den ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü'den oluşan bir HDP heyetinin bugün partilerini ziyaret ettiğini belirten Öztrak, şunları kaydetti:

Biz de kendilerini, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı, Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'tan oluşan bir heyetle kabul ettik. Bu ziyarette, HDP heyeti demokrasi, anayasa ve yargı reformu konularında görüşlerini bizimle paylaştılar. Biz de bu başlıklarla ilgili daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız görüşlerimizi kendilerine ilettik. HDP heyeti 'bu görüşmeleri diğer partilerle de yürüteceklerini' ifade ettiler. İlk ziyaretlerini de partimize yaptılar.

"Demokratik rejimlerin namusunun sandık olduğunu, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini" söyleyen Öztrak, Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanarak millet iradesinin yok sayıldığını ifade etti.

Öztrak, belediye başkanlarının, kanunların emrettiği şartları yerine getirerek seçime girdiğini ifade ederek, "Eğer bu başkanlar hakkında teröre yardım ve yataklık yaptıkları konusunda ciddi emare, delil ve bulgular varsa bunu kovuşturacak ve karara bağlayacak yer mahkemelerdir, saray değildir" dedi.

Kayyum kararının hukuki değil, siyasi olduğunu aktaran Öztrak, CHP olarak milletin seçme ve seçilme hakkına, hukukuna sahip çıkmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Devlet gücünü eline geçirenlerin, olağanüstü hal döneminde aldıkları hak ve yetkileri suistimal ederek sandığa ve demokrasiye zarar vermemesi gerektiğine işaret eden Öztrak, "İktidar, sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini, elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa, buna en hafifinden 'mızıkçılık' denir. Devlet, terörle mücadeleyi beyin cerrahı titizliğiyle yapmazsa teröristin değirmenine su taşır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU