HDP: 2 yılda ne kadar kadayıf yiyebilirsiniz?

HDP, kayyum harcamaları için sosyal medyada bir kampanya başlattı

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyuma atanmasının yankıları sürerken HDP, #SuçBudur başlığı altında sosyal medyada bir kampanya başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kayyum döneminde belediyedeki harcama kalemlerinden biri olan ‘kadayıf’ konusunu gündeme getiren HDP, kayyum dönemindeki 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf giderine karşı “Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir?” sorusunu sordu.

HDP hazırladığı videoyu şu ifadelerle paylaştı:

Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir? Kadayıfın 300 kilosunu İçişleri Bakanlığı, 500 kilosunu Saray yemişse, geriye kalan 800 kilo kadayıfı Kayyım nasıl tüketti?

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Bu kadar borç bıraktılar demek istemiyorum. Dünyadaki herhangi bir denetçi, kurum ve kuruluş gelse ‘evet bunlar doğruyu söylüyorlar’ derler. Kayyum döneminde 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf yemişler. Yüzlerce kahve fincan takımları göndermişler. Fincanlar 92 bin TL tutuyor. 92 bin TL fincan masrafıyla 460 ailenin bir aylık masrafını karşılayabiliyorsunuz. Yoksul esaslı belediyecilik birinci gündem maddemiz olacak. Her yaş grubuyla önceliklerimiz insan olacak, onun ihtiyaçları temininde çalışacağız.

Bir önceki yerel seçim döneminde Diyarbakır Valisi olan Cumali Atilla, 2 yıl boyunca görev yapmıştı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU