Cumhurbaşkanı, Malazgirt Zaferi etkinliklerinde konuştu: Ahlat'ın çevresine butik otel yapacağız

"Ahlat'ın makus talihini değiştirmeye çalışıyoruz" diyen Erdoğan kutlamalara katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre sohbet etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlatilçesinde düzenlenen programa katıldı.

Ahlat'ı asaletin ve yüce bir manevi iklimin şehri olarak niteleyen Erdoğan, "Tüm bu birikimine, zenginliğine rağmen Ahlat maalesef senelerce kaderine unutulmuş bir şehrimizdir." diye konuştu. 

Erdoğan, "Tarihi 1923'ten başlatan zihniyet Ahlat'a da gereken kıymeti vermedi. Türk milletinin ruh köküyle bağını kesmek isteyenler diğer pek çok değerimiz gibi Ahlat'ı da ihmal etti, görmezden geldi. Nasıl kütüphanelerimizdeki gibi nadide eserler hurda diye yabancılara satılmışsa Ahlat gibi yaşayan kütüphaneler de yıllarca umursanmadı." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı, Ahlat'ın makus tarihini değiştirmeye çalıştıklarını belirtti, "Külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda iskan etme imkanı da bulsunlar. Ahlat'ı daha iyi tanısınlar." dedi.
 

20190826_2_37912272_47065264-min.jpg
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Çarho mevkisinde düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yöre halkının ikramını geri çevirmedi / Fotoğraf: AA


Malazgirt Zaferi'ni manasına uygun şekilde kutlarken Ahlat'ın kadim mirasının da daha yakından tanınmasını sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Anadolu'nun Orhun Abideleri" olarak bilinen tarihi eserleri UNESCO listesine aldırmak için mücadele ettiklerini söyledi.
 

AHLAT.jpg
 Erdoğan, Bitlis'te Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı da ziyaret etti / Fotoğraf: AA


Malazgirt Savaşı'nın yaşandığı bölgeyi de Milli Park olarak ilan ederek örnek bir yer haline getirdiklerini belirten Erdoğan, "Geçen sene Cumhurbaşkanlığı olarak burada Ahlat'ın gururu olacak sembol bir eserin inşaatına başladık. Atamız Sultan Alparslan'dan ilhamla Ahlat'ta 10 dönüm arazi üzerine bin 71 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni kuruyoruz. Bu inşaatla ilgili çalışmaları çok yakından takip ediyorum. Birileri rahatsız olsa, engellemeye çalışsa da inşallah biz bu otağı ilçemize kazandıracağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki konuşması öncesinde Ahlat'ta Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti, ilçede devam eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Erdoğan, konuşması öncesinde tören alanında kurulan han otağında bir süre oturdu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU