Trump, Evanjelik ve Yahudi liderlerin konferansına bu sefer çağrılmadı

Öte yandan Florida Valisi Ron DeSantis, eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eski BM Büyükelçisi Nikki Haley'nin katılacağı bildirildi

(AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Evanjelik ve Yahudi liderlerin bir araya geldiği ve bu hafta sonu yapılması planlanan İsrail için Hıristiyan Birliği (Christians United for Israel/CUFI) toplantısına davet edilmedi.

CUFI'ın kıdemli bir danışmanı cuma günü The Messenger'a yaptığı açıklamada, "Geçmişte davet edilmesine rağmen eski ABD Başkanı Donald Trump bu yılki zirveye davet edilmedi" dedi. CUFI, 2024 seçiminde aday olmak isteyen bir dizi Cumhuriyetçi Partili isme ev sahipliği yapan bir Hıristiyan Sağ aktivistleri ve Yahudi liderler grubu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın kuruluşu, Florida Valisi Ron DeSantis, eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eski BM Büyükelçisi Nikki Haley'nin zirveye katılacağını bildirdi.

The Independent yorum için Trump'ın sözcüsüyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Yahudi düşmanı açıklamalarının ardından büyük ortaklıklarını kaybeden Ye'yle (eski adıyla Kanye West), Holokost inkarcısı ve beyaz üstünlükçüsü Nick Fuentes'i Mar-a-Lago'ya davet etmesinin ardından eski ABD Başkanı'nın, Yahudi liderlerin tepkisini çekmesi üzerine bu haber geldi.

Evanjelikler, Trump'ın 2016'daki beklenmedik zaferinde kilit rol oynayan bir seçmen grubu olarak görülüyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU