İYİ Parti eski MDK üyesi hakkında kadına şiddet, silahla ev basma ve tehditten suç duyurusu

Ali Işıner Hamşioğlu, kendisi hakkındaki suç duyurusundan önce 27 Mayıs'ta 'tehdit ve şantaj' suçlamasıyla N.A. hakkında işlem başlatmıştı

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde asistanı olarak çalışan N.A. adlı genç kadın, partinin eski Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ali Işıner Hamşioğlu'nun kendisini tehdit ettiği  gerekçesiyle savcılığa başvurdu ve koruma kararı talep etti.

İYİ Partili Hamşioğlu ise, kendisine yönelik suç duyurusundan önce 27 Mayıs'ta N.A. tarafından tehdit edildiği ve şantaj yapıldığı gerekçesiyle adli makamlara başvurdu.

Ev basma, şiddet, tehdit iddiası

Suç duyurusunda, Işıner Hamşioğlu'yla N.A. arasında 'duygusal birliktelik' yaşandığı belirtildi.

Bu süreçte Hamşioğlu'nun N.A.'ya psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı ileri sürülürken, Hamşioğlu'nun N.A.'nın evini silahla bastığı ve tehdit içerikli mesajlar attığı da ifade edildi. 

"Seni hırpalayacağım; benim haberim olmadan adım atmayacaksın"

Suç duyurusunda tehdide delil olarak sunulan mesajlardan birinde, Hamşioğlu'nun N.A.'ya "Seni hırpalayacağım. Hırpalamadığım için gerizekalı gibi hareket ediyorsun. Şimdi kes sesini otur. Bir daha da E...'le görüşmeyeceksin. O kızla bir yere gitmeyeceksin. Benim haberim olmadan adım atmayacaksın" dediği görülüyor.

Poligonda "Hedefimiz kadın" dedi

Ayrıca suç duyurusuna delil olarak sunulanlar arasında, Işıner Hamşioğlu'nun "Hedefimiz kadın" diyerek poligonda 4 el atış yaptığı ve kadın hedefi vurduğu anların kaydedildiği bir video da yer aldı. 

Suç duyurusunda ayrıca, Hamşioğlu'nun N.A.'ya "Benim hakkımda konuşan bir köşede ölü bulunur" dediği de iddia edildi. 

Tutuklanması talep edildi

İYİ Parti'deki Merkez Disiplin Kurulu üyeliği görevi sona eren ve Ümit Özdağ'ın kurucusu olduğu Suriyeliler Suriye'ye Platformu Sözcüsü bir süre olarak görev yapan Işıner Hamşioğlu'nun tutuklanması da talep edildi. 

İfadeye çağrıldı

N.A. suç duyurusunun ardından savcılık tarafından çağrıldı ve şunları söyledi:

Şikayet ettiğim şüpheli Işıner Hamşioğlu benim yaptığım görev sebebiyle sonradan kendisini bir abi olarak tanıdığım avukat olup aynı zamanda İYİ Parti'nin Merkez Disiplin Kurulu üyesidir. Ben de aynı partide basın yayın sorumlusu olarak çalışmaya başladım. Kendisiyle önce fikirlerinden yararlanabileceğim bir kii olarak gördüğümden diyalog ve görüşmeye başladık. Ancak süreç ilerledikçe bu şüphelinin bana karşı tutum ve davranışları değişik bir hal aldı. Beni rencide edecek, aşağılayıcı tehditvari sözler sarf etmeye başladı. Ayrıca dilekçem ekinde tomar halinde yazıcı çıktılarını sunduğum Whatsapp ve SMS mesajlarından da bu durum görülecektir. Ayrıntısını avukatımla sunduğumuz dilekçede maddeler halinde yazıp anlattım. Şikayet ettiğim şüpheli Ali Işıner Hamşioğlu ayrıca evime kadar gelip kendisi evli olduğu halde bana duygusal yaklaşımını ve arkadaş olmak istediğini hatta benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben önce bu vaatlerine inandımsa da sonra bu kişiyle duygusal ilişki yaşanılamayacağını ve birlikte olunamayacağını anladım. Kendisine tavır aldım o da beni tehdit etmeye başladı. Hatta bir ara hafif yollu darp etti. Rapor alacakken engel oldukları için gidip rapor alamadım. Hatta bir ara silahıyla evime kapıma kadar geldi, beni tehdit etti. Ben bu sebeplerle şüpheli hakkında şikayetçiyim. Şahsın cezalandırılmasını istiyorum. 

N.A.'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunduğu suç duyurusu, yetkisizlik kararı verilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yönlendirildi.

Hamşioğlu da N.A. hakkında suç duyurusunda bulundu

Ayrıca tehdit, hakaret ve şiddetle suçlanan Işıner Hamşioğlu, 27 Mayıs'ta N.A.'nın kendisini tehdit ettiği ve şantaj yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Hamşioğlu'nun yaptığı suç duyurusunun ardından N.A. 1 Temmuz'da ifadeye çağrıldı.

N.A., Hamşioğlu'nun suç duyurusuyla ilgili verdiği ifadesinde şunları söyledi:

Ali Işıner Hamşioğlu ile İYİ Parti'de çalıştığım dönemde tanıştık. Kendisi de İYİ Parti'de yönetici konumunda idi. Kendisinin ısrarı ve ilgisi üzerine duygusal arkadaşlığımız başladı. Fakat bu arkadaşlığımı, müşteki; kendi amaç ve menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalıştığını fark edince kendisinden uzaklaşmak istedim. Bu durumda, iş yerinde bu kişi tarafından üstüm olduğu için gücünü kullanarak iftira ve tehdit yoluna girdi. 

Ben bu yazışmaları son çare olarak, bana yapılan kötü muamele, baskı, hakaret, tehdit ve işimi kaybetme refleksi ile yaptım. Kötü bir amaç gütmedim. Zaten bu olaylar nedeniyle işimden istifa etmek zorunda kaldım. Müştekinin eşine mesaj atmamın sebebi de, bir kadın olarak bu yükü tek başıma omuzlayamadığım ve eşinin de durumu bilmesinin hakkı olduğunu düşünmemdendir.

Aile Bakanlığı da devrede

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi de N.A. ile irtibat kurarak, sığınma evi ve avukat talebini karşılayabileceklerini bildirdi.

Hamşioğlu: Ben de suç duyurusunda bulundum, hukuki süreç devam ediyor

Independent Türkçe'ye konuşan Ali Işıner Hamşioğlu ise, kendisine şantaj yapıldığını ve İYİ Parti'ye kumpas kurulduğunu ifade ederek, "Benimle ilgili iddiada bulunan şahıs hakkında 27 Mayıs tarihinde suç duyurusunda bulundum. Hukuki süreç devam ediyor" dedi. Hamşioğlu, poligonda "Hedefimiz kadın" dedikten sonra atış yaparken çekilen videosuyla ilgili ise şunları söyledi:

Poligonda iki kişi atış yapıyorduk. Hedef tahtasında bir erkek ile bir kadın vardı. Arkadaşım atış yaptıktan sonra benim atışlarımın nereye gittiğinin görülebilmesi için hedefimiz kadın dedim. Kadına yönelik şiddeti özendirmek gibi bir niyetim yoktu.

Ümit Özdağ konuşmak istemedi

Konuyla ilgili ulaştığımız eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Ümit Özdağ, konuyla ilgili görüş vermek istemediğini söyledi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU