Afrin ve Çobanbey'de ÖSO içine sızan çeteler operasyonlara rağmen hala aktif

Afrin'de bir çete önceki gece yaşlı bir çiftin evine baskın yaptı. Evi yağmalayanlar 70 yaşındaki Muhyiddin Oso'yu öldürdü. Çobanbey'de ise Türkmen Meclisi yönetim Kurulu üyesi kaçırıldı. Bölgede zaman zaman bu çetelere karşı operasyonlar düzenleniyor

Afrin'de yağmacı gruplar kendilerini ÖSO mensubu olarak gösteriyor / Fotoğraf: AFP

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatları'yla IŞİD ve YPG'den alınan bölgelerde yaşanan asayiş sorunları, kentte görev yapan Özgür Suriye Ordusu grupları arasındaki rahatsızlığı had safhaya çıkardı.

Fidye için adam kaçırma, ev baskınları ve yağmalama olaylarının arttığı bu bölgelerde zaman zaman Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO ortaklığıyla "Huzur Operasyonları" yapılsa da asayiş sorunlarının önüne geçilebilmiş değil.

Hem Fırat Kalkanı bölgesinde hem de Afrin'de meydana gelen çok sayıda yağma ve cinayet olayı, bazı ÖSO gruplarının içine sızan çete mensupları tarafından gerçekleştiriliyor.

Son olaylar Afrin ve Çobanbey'de 

Son iki olayın mağduru ise Kürt ve Türkmen Suriyeliler.

Geçtiğimiz gün sabaha karşı saat 03:00 sularında 70 yaşındaki Muhyittin Oso ile 64 yaşındaki eşi Huriye Oso'nun yaşadığı eve giren silahlı çete mensupları iki yaşlı insanı önce dövdü sonra da iple bağladı. 

Yaşlı adamı, direnmeye çalışması üzerine öldüren grup evdeki değerli eşyaları ve 100 bin Suriye lirasını alarak kaçtı. 

 

muhyiddin OSO
Yaşlı adamı öldüren çete mensupları, 64 yaşındaki Huriye Oso'yu da dövdü

 

Bölgedeki kaynaklar, olayın faili olan silahlı grubun, ÖSO'ya bağlı Cephe Şamiye içine sızdığını ve kendilerini ÖSO mensubu olarak gösterdiğini belirtiyor.

Bir diğer olay ise Türkmenlerin yaşadığı Çobanbey'de meydana geldi. 

Türkmen Meclisi üyesinden haber yok

Gaziantep'te yaşayan Suriye Türkmen Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Mecid Osman, bazı ziyaretler yapmak için memleketine gitmişti.

Önceki akşam Çobanbey ilçesinin güneyinde kaçırılan Osman'dan bir haber alınamadı.

 

Mecid Osman.jpg
Çobanbey'de kaçırılan Mecid Osman / Fotoğraf: Facebook

 

Osman'ın Türkiye'deki ailesi yetkililere ulaşarak yardım istedi. Suriyeli Türkmenleri temsil etme iddiasındaki Suriye Türkmen Meclisi'nin yöneticisini kaçıranların Sultan Murat Tümeni'ne bağlı militanlar olduğu iddia ediliyor.

Huzur Operasyonları yapılıyor

Daha önce Afrin ve El Bab'da bu tür yağma olaylarına karışan gruplara yönelik operasyonlar yapıldı. Operasyonları TSK yönetti.

3 defa yapılan Huzur Operasyonları, bölgelerde yaşayan halkın huzurunu bozan çetelere karşı gerçekleştirilmiş ve bazı isimler tutuklanmıştı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU