Van’da görevden uzaklaştırılan meclis üyelerine tebligat ulaştı

Van’ın Çaldıran, Edremit ve Tuşba belediyelerinde görevlerinden uzaklaştırılan sekiz HDP’li meclis üyesine tebligat ulaştı

Van'da sekiz meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı / Fotoğraf Twitter

İçişleri Bakanlığı, haklarında yürütülen soruşturmaları gerekçe göstererek Çaldıran Belediye meclis üyeleri Necmettin Şahin, Pınar Demir, Hülya Darak ve Mehmet Sıddık Moraner, Edremit Belediye meclis üyeleri Savaş Engu, Sevinş Şeker ve Atiye Şen ile Tuşba Belediye meclis üyesi Ercan Yılboğa’yı görevinden uzaklaştırdı.

Bakanlık 19 Ağustos’ta HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevlerinden uzaklaştırarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesine ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirmişti.

 

ihraç 3-4
Görevden alınan meclis üyelerine tebligat yapıldı

 

Van Valiliği’nin meclis üyelerine gönderdiği “görevden uzaklaştırma” tebligatı ulaştı.

Tebligat 24 Ağustos Cumartesi günü yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tebligatta, “Van Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünün 20.08.2019 tarih ve 39948718-250-E.18452 sayılı yazısında belirtilen meclis üyeleri, Anayasanın 127’ncı maddesinin dördüncü fıkrası ve 5393 sayılı Kanunun 47’nci maddesi uyarınca İçişleri Makamının 19.08.2019 tarihli onayı ile görevinden uzaklaştırılmıştır” denildi.

 

ihraç 1-2
İçişleri Bakanlığı'nın "görevden uzaklaştırma" uygun yazısı

 

“İddiaları kabul etmiyorum”

Konuyla ile ilgili Independent Türkçe’ye konuşan Çaldıran Belediye meclis üyesi Hülya Darak, görevden alınmayı hukuksuzluk olarak niteledi. 

Hakkındaki “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma” suçlamalarını reddeden meclis üyesi Darak, “Bu iddiaları kabul etmiyorum. İddiaların hiç doğruluk payı yok. Yapılanlar tam hukuksuzluk. Göreve iademin yapılması için konuyu yargıya taşıyacağım” dedi.

Tatvan’da da 9 meclis üyesi görevinden uzaklaştırılmıştı

11 Ağustos’ta HDP’li Edremit Belediye Eş Başkanı Medeni Özer ve Çaldıran Belediye Eş Başkanı Faruk Demir’in yanı sıra 20 Mayıs 2019 tarihinde Tatvan Belediyesi’nde HDP’li 9 meclis üyesi (Serap Çakmak Genç, Diyar Orak, Suat Yetişkin, Ahmet Sağnıç, İsa Taş, Şükrü Aydemir, Mehmet Nedim Türemiş, Çetin Yılmaz ve Selami Karahan) İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU