Suudi Arabistan: Hac vizesinin uzatılması ekonomik çeşitliliği teşvik ediyor

Suudi Arabistan Şura Konseyi Üyesi Fadl bin Sad el-Buayneyn, hac vizesinin üç aya uzatılmasının son derece önemli olduğu vurguladı

Etrafı çok sayıda otel ve hizmet tesisi ile çevrili Kabe ve Mekke şehri. / Fotoğraf: AP

Suudi Arabistan ekonomisini çeşitlendirme politikalarında hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Uzmanlar, Hac vizesinin üç aya kadar uzatılmasının ülkenin hizmet, turizm ve ticari kanallarını genişletme, yeni iş fırsatlarını artırma ve dolaylı olarak yabancı yatırımları teşvik etme eğilimini güçlendiren bir adım olduğu görüşünde. Ayrıca Hac vizesinin üç aya uzatılmasının Cidde Havalimanı üzerindeki baskıyı azaltmanın yanı sıra turistik diğer şehirlerin havalimanlarını da hareketlendireceği kaydediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hamle, turizm sektörünün küresel düzeyde son üç yılda Kovid-19 kısıtlamalarının ardından, toparlandığı bir zamanda geldi. Sektör, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 programlarına ulaşma çerçevesinde özellikle Mekke çevresinde büyük bir sıçramaya tanık oldu. Uzmanlara göre Mekke’de sektörün büyüme hızı 2021 ve 2022 yıllarına göre yüzde 20 arttı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Suudi Arabistan Şura Konseyi Üyesi Fadl bin Sad el-Buayneyn, Hac vizesinin üç aya uzatılmasının son derece önemli olduğu ve bunun Hac ve Umre ritüellerini gerçekleştirmenin ötesine geçtiğini vurguladı. Dolayısıyla bu, ticari faaliyetler ve genel ekonomi üzerinde olumlu etkisi olan, başta otelcilik sektörü olmak üzere ticaret ve turizm sektörünün güçlendirilmesi anlamına geliyor.

Eş-Şuruk Ekonomik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Abdurrahman Buaşin, Şarku’l Avsat ile yaptığı röportajda Suudi ekonomi politikalarında Umre çerçevesinde maddi getiriyi en üst düzeye çıkarmak için benimsenen stratejiye dikkat çekti. Bunun da Hac vizesinin üç aya kadar uzatılma stratejisinin getirisini en üst düzeye çıkardığı anlamına geldiğini vurguladı.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU