Putin'in zırhlı lüks treninin içi gözler önüne serildi: Hamam detayı dikkat çekti

Putin'in, uçaklar gibi takip edilemediğinden 2021'den beri bu treni daha çok kullandığı düşünülüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kasım 2019'da Moskova'daki yeni toplu taşıma hattının açılış törenine katılırken bir tren vagonunda seyahat ediyor (AP/Dossier Centre)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in lüks, zırhlı treninin içi yeni fotoğraflarla ortaya çıktı.

Kremlin'le bağlantılı kişilerin faaliyetlerini takip eden internet sitesi Dossier Center'ın yayımladığı fotoğraflarda kişisel güzellik salonu, sağlık süiti ve ters mekik makinesiyle step tahtası dahil son teknoloji ekipmanlarla donatılmış bir spor salonu bile yer alıyor.

Hamamda, 3 milyon 750 bin sterlinlik (yaklaşık 124 milyon 410 bin TL) fiyat etiketine sahip "aromalı köpük" modu olan "gösterişli bir duş" bulunurken, trende ayrıca yaşlanma karşıtı makineler, solunum cihazı, şok cihazı ve nabız, sıcaklık ve diğer parametreleri değerlendirmek üzere tasarlanmış bir hasta başı monitörü de yer alıyor.
 

Spor salonu
Putin'in zırhlı treninde son teknoloji bir spor salonu var (Dossier Center)

 

Sağlık süiti
Trenin sağlık süitinde solunum cihazı, şok cihazı ve hasta başı monitörü mevcut (Dossier Center)


Trenin başka bir yerindeki lüks yemek vagonu da konforlu bir kırmızı halı, perdeler ve art deco tarzı uzun bir masayla donatılmış. Dossier Center, zırhlı trenin bakım maliyetinin 2014'ten bu yana 1 milyar 450 milyon ruble (yaklaşık 411 milyon 390 bin TL) tuttuğunu belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görünüşe göre Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sırasında Putin treni daha fazla kullanıyor. Daha önce Dossier Center'ın Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi'ne yakın, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayanarak belirttiği üzere, uçaklar gibi takip edilemediği için Putin 2021'den bu yana treni gittikçe daha çok kullanmaya başladı.
 

Hamam
"Gösterişli duşun" "aromalı köpük" modu da var (Dossier Center)

 

Yemek vagonu
Yemek vagonunun konforlu bir kırmızı halı, perdeler ve art deco tarzı uzun bir masayla donatıldığı görülüyor (Dossier Center)


Şubat 2023'te Rusya merkezli medya kuruluşu Proekt, Putin'in sık sık gittiği yerlerde gizli istasyonlar ve bağlantı hatları kurulduğunu bildirmişti. Bunlar arasında Moskova dışındaki Novo Ogaryovo'da 2015'te, Soçi'de 2017'de ve Valday'da 2019'da kurulan istasyonlar yer alıyor.

Dossier Center'da çalışan gazeteci İlya Rojdestvenski daha önce, Putin'in treni kullanmasının arkasında "psikolojik bir neden" olduğunu ifade etmişti.

Rojdestvenski, Şubat 2023'te CNN'e "Bu treni kullanmasının psikolojik nedeni korkması" demişti.

Takip edilebileceğinden, uçağının izlenebileceğinden, uçağının düşürülebileceğinden korkuyor.

Öte yandan daha önce Putin'in zırhlı treninin fotoğraflarını çekip birkaçını internette yayımlayan tren meraklısı Mihail Korotkov, bu fotoğrafların devletin dikkatini çekmesi üzerine Rusya'dan kaçmak zorunda kalmıştı.

Mayıs 2021'de özel telefon konuşmalarının kelimesi kelimesine dökümlerinin kendi YouTube sayfasında göründüğünü fark eden Korotkov, bunun durması için yapılan bir uyarı olduğunu düşünmüştü.

Korotkov, The Independent'a "Yorumlarda bu konuşmaları görmek ürkütücüydü" demişti.

Kişisel güvenliğimi düşündüm ve o andan itibaren internette paylaştığım her şeyin bana karşı kullanılabileceğini fark ettim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU