Samsun ve Ardahan'da kadın cinayeti; Meryem B., Emine B. ve Birgül K. öldürüldü

Meryem B. ve Emine B.'yi öldüren Hasan B. tutuklanırken, Birgül K.'nın ölümüyle ilgili eşi Oğuz K. gözaltına alındı

Fotoğraf: Pixabay

Emine Bulut'un 18 Ağustos'ta eski eşi Fedai Varan tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü anın görüntüleri sosyal medyada yayınlandıktan sonra Türkiye'nin gündemi bir kez daha kadın cinayetleri oldu. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre günde en az 1 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye'de, dün de Samsun'un Bafra ilçesinde ve Ardahan'da üç kadın öldürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Samsun'daki olayda yaşayan 65 yaşındaki Hasan B., 60 yaşındaki eşi Meryem B. ve 35 yaşındaki kızı Emine B.'yi tabancayla katletti. Ardahan'da ise 26 yaşındaki Birgül K., başından silahla vurulmuş olarak evinin yanındaki ahırda bulundu. Olayla ilgili Birgül K.'nın eşi Oğuz K. gözaltına alındı.

Anne-kız tartışmasına silahla müdahale etti

Samsun'daki olay, Bafra ilçesinin İshaklı mahallesindeki TOKİ konutlarında meydana geldi. 60 yaşındaki Meryem B. ile 35 yaşındaki Emine B. tencerenin yıkanması nedeniyle tartışmaya başladı. Meryem B. ile Emine B. arasındaki tartışmaya dahil olan Hasan B. yanında bulunan silahla iki kadının üstüne ateş açtı. İki kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. 

hasan b (1).jpg

Hasan B. tutuklandı / Fotoğraf: İHA


Hasan B.: Eşimle problemim yoktu, kazara vurdum

Hasan B., ifadesinde eşiyle hiçbir probleminin olmadığını, onu kazara vurduğunu, çok pişman olduğunu söyledi. Evde tencere yüzünden tartışma yaşandığını anlatan Hasan B.'nin "Eşimi hastaneye götürdüm. Döndüğümüzde kızımın 'Benim yıkadığım tencerede yemek yapmayın demedim mi size‘ diye bağırması üzere mutfakta tartışma çıktı. Çıkan tartışmada kızım eline bıçak aldı. Ben de üzerimde bulunan tabancayla ateş ettim” dediği öğrenildi.

Eşi gözaltına alındı

Ardahan'daki kadın cinayeti ise il merkezine 35 kilometre mesafedeki Küçüksütlüce köyünde meydana geldi. Öldürülen Birgül K.'nın 35 yaşındaki eşi Oğuz K. jandarma tarafından gözaltına alındı. 

birgül k.jpg
Birgül K.'nın eşi gözaltına alındı. / Fotoğraf: İHA


Cesedin yanında tabanca bulundu

Oğuz K. ifadesinde gece uyandığında eşinin yatakta olmadığını fark edince Birgül K.'yı aramak üzere dışarı çıktığını ve eşini ahırda başından tabancayla vurulmuş halde bulduğunu anlattı. Olay yerini inceleyen ekipler, Birgül K.'nın cesedinin yanında bir tabanca buldu. Genç kadının cansız bedeni otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU