İngiltere'de siyahi futbolcular penaltı kaçırdığı için ırkçı saldırıya uğruyor; Pogba, Rashford, Abraham, Meite...

Paul Pogba, ırkçı saldırılara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi

Fotoğraf: talkSPORT

İngiltere Premier Lig'te penaltı kaçıran dört siyahi futbolcu ırkçı saldırıya uğradı. 

İngiltere Premier Lig'de geçen hafta Wolverhampton ile 1-1 berabere kalan Manchester United'in Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba, penaltı kaçırdığı için ırkçı saldırılara uğramasına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pogba, Twitter hesabında kucağında bir bebeğin olduğu fotoğraf paylaşarak şunları söyledi:

Atalarım ve ebeveynlerim, neslimin bugün özgürce çalışabilmesi, otobüse binebilmesi ve futbol oynayabilmesi için acı çekti. Irkçı saldırlar cehaletten gelir. Bu saldırılar beni daha da güçlendirir ve gelecek nesil için savaşmaya motive eder.

Pogba, Rashford, Abraham, Meite...

Paul Pogba yanı sıra, bu hafta  oynanan ve Kırmızı Şeytanlar'ın 2-1 mağlup olduğu maçta penaltı kaçıran Marcus Rashford da ırkçı saldırılara maruz kaldı. 

Pogba ve Rashford gibi geçen hafta penaltı atışını değerlendiremeyen siyahi oyuncular Chelseali Tammy Abraham ve Reading'in futbolcusu Yakou Meite de maçtan sonra sosyal medyadan ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını açıklamıştı.

Solskjaer: 2019 yılında hala bunları konuşuyor olmak delilik

Manchester United teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, Cyrstal Palace maçından sonra  basın toplantısında ırkçı saldırılarla alakalı, "Geçen hafta da aynı konuyu konuştuk. Artık durmalıyız. Diyecek bir şey bulamıyorum. Irkçılığa karşı birçok kampanya düzenlendi fakat saldırganlar sahte kimliklerin arkasına saklanıyorlar. 2019 yılında hala bunları konuşuyor olmak delilik." ifadelerini kullandı. 

Manchester United efsanesinden boykot çağrısı

Manchester ekibinin eski yıldızı ve İngiltere Kadın Milli Takımı'nı çalıştıran Phil Neville, son dönemdeki ırkçılık olaylarından dolayı futbolculara sosyal medyayı boykot çağrısında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU