Fenerbahçe, son dakika golüyle Medipol Başakşehir’i geçti

Lige, 5-0’lık Gazişehir Gaziantep galibiyeti ile başlayan Fenerbahçe, deplasmanda Medipol Başakşehir’i de yenerek ikide iki yaptı. Sarı lacivertlilerin galibiyet golünü duraklama dakikalarında Faslı oyuncu Dirar attı

Fotoğraf: AA

2019-2020 futbol sezonuna 5-0’lık Gaziantep Gazişehir galibiyeti ile başlayan Fenerbahçe, ikinci maçından da 3 puanla dönmeyi başardı. Fatih Terim stadyumunda Medipol Başakşehir’e konuk olan sarı lacivertliler maçın 32. dakikasında geriye düştü.  Başakşehir’’in yeni transferi Enzo Crivelli, kaleci Mert Günok’un uzun pasıyla hareketlendi. Defanstaki eksiklik nedeniyle stoper olarak görev yapan Jailson’u geçen Fransız futbolcu, şık bir vuruşla takımını öne geçirdi.

3 puanı Dirar kurtardı

Sarı-lacivertlilerin beraberlik golü 77. dakikada Vedat Muriç’ten geldi. Tolga Ciğerci’nin uzun pasıyla ceza alanı içerisinde topla buluşan Muriç, tek vuruşla Mert Günok’u mağlup etti. Fenerbahçe galibiyet golü için 90+3’ü beklemek zorunda kaldı. Oyunun bitmesine kısa süre kala, oyuna dahil olan Alper Potuk’un kaptığı topla başlayan atak, yine oyunu sonradan dahil olan Miha Zajc ve Ferdi Kadıoğlu ile sürdü. Ferdi’nin ortasına kafayı vuran Faslı oyuncu Nabil Dirar takımının ikinci haftayı da lider bitirmesini sağladı.

Maçta her iki takımın da birer golü VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, Fenerbahçe’nin 2, Başakşehir’in 1 topu direkten döndü.

Net pozisyonları değerlendiremedik

Maçın ardından Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, ‘Bu maçtan önce orta saha bölgesinde eksiklerimiz vardı. Mahmut ve İrfan’ın olmaması bizim için sıkıntıydı. Mossoro, Azubuike ve Arda’yla 3’lü orta saha yaptık. Maçın büyük bölümünü götürdük, golü de attık. İstediğimiz gibi de gidiyordu. İkinci yarıda maçı 3-0, 4-0 yapabilirdik, bu şans bize geldi. Çok net pozisyonları değerlendiremedik. Kolay da 2 gol yedik’  dedi.

En son sözü biz söyleyeceğiz

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Ersun Yanal ise şu ifadeleri kullandı:

Kazandığımız için mutluyuz ama oynadığımız oyunu beğenmedim. Oyundan sorumlu olan benim. Kötü oynadığımızda sorumluluğu üstleneceğim. Kötü oyunun sorumlusu olarak kazandığımız için mutluyum. Birlikte oynadık. Birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Her zaman pozitif futbol olmayacak. Takım golüyle galip gelmek ayrıca güzel. Bunu oyunun tamamına yaymamız gerekiyor. Taraftarımızla yönetimimizle birlikte yürüyeceğiz. Bu birliktelik sonuç olacak. En son sözü biz söyleyeceğiz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU