G7’de ikinci gün: Suriye, İran ve Brexit konuları masada

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya'nın yer aldığı G7 zirvesi devam ediyor. Liderler, uluslararası güvenlik ve ekonomi konulu toplantıda bir araya gelirken, dışarıda da protesto gösterileri sürüyor

Fotoğraf: Reuters

G7 Zirvesi'nin ikinci gününde liderler uluslararası güvenlik ve ekonomi konulu oturuma katıldı. Ev sahibi Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Japonya Başbakanı Abe Şinzo, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Donald Tusk’un katıldığı toplantıda Suriye, İran, Brexit, Libya konuşulacak. Masadaki konuların arasında Amazon'daki orman yangınları da yer alıyor.

Fransız basınına göre, G7 ülkeleri, İran'a nükleer anlaşma konusunda mesaj iletmesi için Macron'a görev verdi. Zirvenin ikinci gününde, eşitsizlikle mücadele ve G7'nin Afrika ile ortaklığı konularında iki ayrı oturumun daha yapılacak. Gün Macron’un vereceği akşam yemeğiyle sona erecek.

Gösteriler de sürüyor

G7 zirvesi sürerken, karşıtı gruplar da Biarritz çevresindeki gösterilerine devam ediyor. Gösterilerde çıkan olaylarda, iki günde 17 kişi gözaltına alındı, 4 polis hafif yaralandı.  Yogun güvenlik önlemlerinin alındığı zirve boyunca 13 bin 200 polis ve jandarma ile 450 itfaiyeci görev yapıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU