"Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu'na yakın isimleri liste dışı bırakacak, AK Parti tabanından kayışa önlem alınacak"

Yeni parti kurmaları gündemde olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la bağlantılı kişilerin AK Parti listelerine girmesinin önlenmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Ömer’ler bulacağız” sözleriyle bir kez daha değişimin sinyallerini verdi

AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı/ Fotoğraf: AA

AK Parti kongresini bir yıl erkene çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlara yönelik yeni bir strateji izleyeceği ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a yakın isimlerin liste dışı bırakılacağı iddia edildi. 

Ayrıca AK Parti tabanından, Davutoğlu ve Babacan'ın kuracağı partilere kayışın önlenmesi için de çalışma yapılacağı öne sürüldü. 

Cumhuriyet gazetesindeki habere göre, 7 Ekim’de olağan kongre sürecinin başlatılacağı partide delege, belde, ilçe ve il yönetimlerinin belirlenmesi için özel bir çalışma yürütülecek.

babacan davutoğlu kolaj.jpg
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun isimleri yeni parti çalışmalarıyla gündemde / Fotoğraf: Independent Türkçe


FETÖ bağlantısı olan kişilerin de listelerde yer almaması için çalışma yapılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yeni Ömer'ler bulacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısındaki açıklamalarıyla da değişimin delegelerden başlayacağının sinyallerini vermişti.

Cuma günü basına kapalı gerçekleştirilen 2,5 saatlik toplantıda Erdoğan'ın "ahbap çavuş" ilişkisinin son bulması gerekliliğine vurgu yaptığı ve yeni isimlerle yola devam edeceklerini söylediği ileri sürüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında Hz. Ömer'e göndermede bulunarak şu sözleri söylediği kaydedildi:

Ahbap çavuş ilişkisi içinde olmayacak, bu işleri en iyi yapacak kişileri bulacağız. Yeni Ömer'ler bulacağız. Önümüzde geniş bir süre var. üzerimizde hiçbir baskı yok. Bu işleri ahbap çavuş ilişkisi içinde yürütmeyecek, efradı ayan içinde olmayacak isimlerle yola devam edeceğiz.

Erdoğan, 2017'de AK Parti'nin 16. kuruluş yıldönümünde de “Yeni Ömer'leri bulmamız lazım. Biz ilçelerimizin, illerimizin Ömer’lerini bulacağız” demişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU