Emine Bulut'u öldüren Fedai Varan'a 'aslan parçası' diyen Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı 7 yıl hapis cezası alabilir

Muhammet Özen, geçmişte söylediği "Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" sözleriyle gündeme gelmişti

Fotoğraf: Twitter

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emine Bulut'u katleden Fedai Varan'ı öven paylaşımlarda bulunan 'Boşanmış Mağdur Babalar Derneği' Başkanı Muhammet Özen hakkında soruşturma başlattı.

"Yüreğim buz gibi oldu"

Özen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Aslan parçası meydanda karıyı boğazlamış. Yüreğim buz gibi oldu. Biz bu kahraman kadar olamadık. Benim yetişkin kızım anasının genç sevgilisinin yanında hangi babanın buna ciğeri dayanır diyen yok. Gerçek katil Ömer Uğur Gençcan ve onu oraya atayan Akpliler ve bir gün mutlaka yargılanacaklar


7 yıla kadar hapis cezası alabilir

Özen'in paylaşımı üzerine harekete geçen savcılık, "Suç işlemeye tahrik" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özen hakkında başlatılan soruşturmada, suç işlemeye tahrik suçundan altı aydan beş yıla kadar hapis cezası, suçu ve suçluyu övme suçundan ise iki yıla kadar hapis cezası verilebilir.

"Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" demişti

Muhammet Özen, geçmişte ulusal bir gazeteye verdiği röportajda kullandığı "Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" ifadeler nedeniyle de 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU