Fettah Tamince Türkiye Turizm Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı

Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince hakkında Antalya'da yürütülen FETÖ soruşturması, yargı kararlarıyla kapatılmış Konya'daki davada ise Tamince beraat etmişti. Tamince, Zaman gazetesinin de ortaklarındandı

Fettah Tamince / Fotoğraf: AA

Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, Türkiye Turizm Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında ilk toplantısını yapan Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kurulu üyeleri arasında Fettah Tamince de yer aldı.

Genel Müdürlüğü'ne Nalan Apa'nın getirildiği ajansın Bakan Ersoy tarafından atanan ve 1 Ocak tarihine kadar görev yapacak yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Hilton Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı ve Kurucusu Fettah Tamince, Sway Hotel Palandöken'in Sahibi Can Dikmen, Cem Kınay XPD Kurucusu Cem Kınay, Diana Travels Agency hissedarı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Palamo Hotels Başkanı Ece Tombul, Concorde Hotels ve Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yağcı, Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, Pamuk Gıda Kurucusu Metin Pamukçu, Indigo Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer.

DO&CO Kurucusu Atilla Doğudan ise yedek üye olarak toplantıda yer aldı.

Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın ilk toplantısında konuşan Bakan Ersoy, "Hızlı hareket ederek, doğru ve sektör için gerekli kararları alacak, kendisinden bekleneni fazlasıyla karşılayacak, turizme yön verecek bir kuruluş olarak Türk turizm tarihine girmiş olacak" dedi. Ersoy, Türkiye'de bu ve benzeri ajansların yıllar boyunca konuşulduğunu ancak 15 Temmuz 2019 itibarıyla yasalaştığını dile getirdi.

Ersoy, ajansın 1 Ocak'tan sonra seçilecek yeni yönetim kurulu üyeleriyle çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FETÖ davasında Erdoğan'ın avukatı savunmuştu

Hakkında FETÖ'den üç soruşturma açılan ve takipsizlikle sonuçlanan Fettah Tamince, Konya'daki FETÖ davasında yargılanmış ve avukatlığını Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın avukat eşi Gülçin Kıratlı yapmıştı. Tamince'yi Antalya'da takipsizlikle sonuçlanan soruşturmada ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Kürşat Köhle savunmuştu.

Kılıçdaroğlu: Tamince'yi kim koruyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şubat ayında yaptığı konuşmada Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin korunduğunu savunmuş, "Bu beyefendiye dokunan bile yok neden? Hakim ve savcılar dosyanın kapağını açamıyor" demişti.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Bir kişinin gözaltına alınması için MİT’in Emniyet’in ya da MASAK’ın raporu olması lazım. Fettah Tamince’yle ilgili üçünün de raporu var. Türkiye’ye kara para getiriyor. Erdoğan’ın avukatları savunduğu için hiçbir hakim ve savcı korkudan bir şey yapamıyor. Bir numaralı FETÖ'cü ve devletin protokolünde. Zaman Gazetesi'nin yüzde 10'unu aldı. Tamince el üstünde tutuluyor. Hakkında MASAK, MİT raporları var. Himmet paraları toplamış. Pensilvanya'ya gitmiş.

Tamince: Avukatlarım arasında Cumhurbaşkanı avukatı varsa bilmiyorum

Rixos otellerinin sahibi Tamince, Gazete Duvar'a verdiği röportajda Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle karşılık vermişti:

Benim şirketlerimin işlerini yapan kalabalık bir avukatlar grubu var. Kemal Bey bütün dosyalardan aklanmamı bir avukata yüklediyse onun mantığını da anlamıyorum. Konya’da açılan bir dava vardı hakkımda ve Antalya’da da soruşturma vardı. Antalya’dakini İstanbul ofisi üstlendi. Çok sayıda avukatın olduğu büyük bir ofis orası. Aralarında Cumhurbaşkanlığında avukat olan varsa bilmiyorum.

150 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşacak

Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın sektör temsilcilerinin turizm faaliyetlerinden “turizm payı” da alacağı ve ajansın 150 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağı belirtilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU