Kerkük'te havanlı saldırı: 6 ölü, 11 yaralı

Irak'ın Kerkük’te, Haşdı Şabi güçlerinin maç yaptığı halı sahaya havan saldırısı düzenlendi. IŞİD'in gerçekleştirdiği iddia edilen saldırıda 6 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA -Arşiv

Irak’ın Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesine havan saldırısı düzenlendi. Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, saldırının İmam Zeynelabidin köyünde bir halı sahada maç yapan Haşdı Şabi üyelerine yönelik yapıldığını belirtti. Kamil, saldırıda 6 kişinin öldüğünü ve 11 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğini söyleyen Kamil, saldırının ardından güney batı yönünden köye sızmaya çalışan militanların Irak federal polis gücü tarafından engellendiğini ifade etti.

Irak'ın faillere gereken karşılığı vereceğine inanıyoruz

Türkiye, Kerkük’te düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şu ifadeler kullanıldı:

Kerkük Vilayeti'ne bağlı Tavuk İlçesi’ndeki dini bir mekana dün (24 Ağustos) gece düzenlenen saldırılar sonucunda 6 Türkmen soydaşımızın hayatını kaybettiğini, 11’inin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik.

Kerkük’teki mevcut güvenlik ve istikrar ortamını hedef alan bu menfur saldırıyı kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Irak halkına başsağlığı diliyoruz. 

Irak Hükümetinin ülkenin birlik ve beraberliğinin sembolü olan Kerkük’ü hedef alan bu terör eylemlerinin faillerine gereken karşılığı vereceğine inanıyoruz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU