Bolton’a fotoğraflı mesaj

YPG ile ilgili açıklamalar yaptıktan sonra Türkiye’ye gelen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’la görüştükten sonra ülkeden ayrıldı. Anadolu Ajansı’nın Bolton’la ilgili servsi ettiği fotoğraflar dikkat çekti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindeki heyet bugün Cumhurbaşkanlığı sözcüğü başkanlığındaki Türk heyetle bir araya geldi.

Türkiye’ye gelmeden önce İsrail’i ziyaret eden Bolton burada, “Türkiye ABD’nin Kürt müttefiklerini korumalı” şeklinde açıklama yapmış ve hemen ardından Türkiye’ye hareket etmişti. 

Bolton’un Türk siyaseti tepki yaratan açıklamalarının gölgesinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Öztrak Bolton’a tepki gösteren isimler arasındaydı. Erdoğan, Bolton’a randevu vermeyerek “Muhatabı İbrahim Kalın’dır” dedi.

Anadolu Ajansı sabah saatlerinde abonelerine Bolton-Akar görüşmesiyle ilgili 13 fotoğraf servis etti. Bu fotoğrafların beşi heyetlerin yaptığı görüşmeye ilişkindi. 

Üç fotoğrafta İbrahim Kalın’ın Bolton’la konuşurken bir elinin cebinde olması dikkat çekiyor. Fotoğraflarda Bolton’un sırtı duvara dönük bir vaziyette Kalın’ı dinlediği görülüyor. 


Bir fotoğrafta, Kalın ile Bolton'un ellerini karşılıklı şekilde ceplerine soktuğu dikkat çekiyor. Fotoğraflardan birinde ise Kalın’ın Bolton’a kırmızı bir dosya veriyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU