Türk ve ABD’li generaller Fırat'ın doğusunda uçtu

Suriye'de güvenli bölge çalışmaları kapsamında, Türk-ABD'li komutanlar bölgeyi havadan denetledi. Uçuşun ardından Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından bir fotoğraf yayındı. Pentagon’dan ise ‘kararlığımızı göstermektedir’ açıklaması geldi

Fotoğraf: AA

Suriye'de Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge çalışmaları kapsamında Türk ve ABD’li 2 general bölgede keşif uçuşu yaptı. Uçuş Milli Savunma Bakanlığı’nın hesabından “Suriye'de Fırat’ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında, Türk-ABD'li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşu bugün gerçekleştirildi" mesajıyla duyuruldu.

 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sean Robertson da uçuş için ‘Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir" dedi.  Anadolu Ajansı muhabirinin yazılı sorularını yanıtlayan Pentogon sözcüsü Robertson, şu ifadeleri kullandı:

 Bu durum, Türkiye'nin güney sınırına ilişkin meşru güvenlik endişelerine karşılık bulma ve Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlayarak DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını engelleme kararlılığımızı göstermektedir."

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU