Stan Lee’nin kızı: Marvel ve Disney babama çok kötü muamele etti

Joan Celia Lee, Marvel ve Disney’in diğer stüdyolar tarafından "kontrol edilmesi ve dengelenmesi" gerektiğini söylüyor

Stan Lee’nin kızı Joan Celia Lee, Örümcek Adam’ın (Spider-Man) Marvel filmlerinde yer almamasına neden olacak geçen günlerdeki ayrılıkla ilgili Marvel ve Disney’i açıkça eleştirdi.

Sony ve diğer stüdyoların yanında yer alan Stan Lee’nin kızı, TMZ’ye yaptığı açıklamada Marvel ve Disney’in babasının mirasını korumak adına “kontrol edilmesi ve dengelenmesi” gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood haberleri veren Deadline’da bu hafta başında yer alan haberde, Marvel Studios’un sahibi Disney ile Örümcek Adam’ın film haklarına sahip olan Sony’nin gelecek filmlerin finansmanı konusunda bir anlaşmaya varamadığını belirtildi.

Bu da (şu anda Tom Holland tarafından canlandırılan) süper kahramanın gelecek Marvel filmlerinde yer alamayacağı anlamına geliyor. Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreni’nde Avengers döneminde geçerken merkezi bir role sahipti.

Lee, TMZ’ye “Sony ya da başka bir şirket fark etmez, Stan’in karakterlerinin ve mirasının süregelen evrimi birden fazla bakış açısını hak ediyor” dedi.

Lee, Disney ve Marvel'in “babasının çalışmalarını metalaştırdığını ve babasına da mirasına da hiçbir saygı ya da nezaket göstermediğini” iddia etti ve “Kimse babama Marvel ve Disney yöneticilerinden daha kötü muamele edemezdi” diye ekledi.

 

 

Geçen yıl kasımda ölen Stan Lee, Örümcek Adam’ı Marvel Comics’teki başarılı kariyerinde yaratmıştı. Lee, Örümcek Adam dışında aralarında Demir Adam (Iron Man), Kara Panter (Black Panther), Doktor Strange (Doctor Strange), Daredevil ve Fantastik Dörtlü (The Fantastic Four)’nün de bulunduğu birçok ünlü Marvel karakterinin de yaratıcısıydı. Ayrıca Marvel hayranları her filmde onun da küçük bir rolde görüneceğini biliyordu. 

The Independent görüş almak için Disney ve Marvel’la iletişime geçti ancak yanıt alamadı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU