Vegan anne-baba küçük çocuklarının yetersiz beslenmesine göz yumduğu için cezalandırıldı

Hakim “yaşamsal ihtiyaçları sağlamayı başaramamalarından” dolayı çifti kınadı

Avustralya'da bir anne baba 20 aylık kızlarını hiç doktora götürmedi, aşı yaptırmadı ve vegan besleyerek raşitizme ve önlenebilir kemik hastalığına yakalanmasına sebep oldu (The Sydney Morning Herald) 

Çocuklarını sıkı bir vegan beslenme düzeniyle büyüten ebeveynler yetersiz beslenme sonucu çocuğun kemiklerinin kırılmasına ve dişlerinin dökülmesine rağmen hapis cezasından kurtulmuştu.

Avustralya’da 2018'de çocuklarının ihtiyaçlarını gideremedikleri için suçlu bulunan 33 yaşındaki anne ve 35 yaşındaki baba perşembe günü 300 saatlik kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.

Sidney polisinin Mart 2018'de 20 aylık bir kızın beslenmesinden ötürü raşitizme ve önlenebilir kemik hastalığına yakalandığını ve aynı zamanda aşı yapılmamış olduğunu belirlemesinden sonra ailenin üç çocuğu ebeveynlerinden alındı.

Hakim Sarah Huggett çoçuğun “yaşamsal ihtiyaçları sağlamayı başaramamalarından” dolayı kınadı ve şöyle dedi:

Bu, çocuğu tehlikeye atan münferit bir hareket veya geçici bir karar değil. Çocuk ciddi derecede zayıf, az gelişmiş ve yetersiz beslenmiş. Bu gerçekleşmesi zaman alacak bir şey.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, mahkeme tutanakları şu anda üç yaşında olan kızın yulaf, patates, pirinç, soya peyniri, ekmek, yer fıstığı yağı ve pirinç sütüyle beslendiğini gösteriyor.

Küçük kız annesinin acil servisi aramasına neden olacak şekilde nöbet geçirip dudakları morardıktan sonra 2018’de bakıma alındı.

Mahkemede daha önce küçük kızın 19 aylıkken 5 kilodan daha az olduğu, kas becerilerinin bozulduğu ve adeta üç aylıkmış gibi göründüğü belirtildi. Ailesi onu doktora hiç götürmemişti.

Küçük kızla yeterince beslenmiş ancak bugüne kadar aşıları yapılmamış iki erkek kardeşin bakımını şu anda Queensland'deki koruyucu ailenin üstlendiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kızın sağlığı iyileşti ancak gelecekteki gelişimiyse belirsizliğini koruyor. Yerel basın, kızın koruyucu ailesinin ocakta mahkemeye küçük kızın fizyoterapi ve konuşma eğitimi aldığını belirttiğini yazdı.

Hakim Huggett beslenme tercihlerine bakılmaksızın her ebeveynin çocuklarına “optimum büyüme ve gelişme için yeterli temel besin ve vitamin içeren ve dengeli beslenme düzenini sağlamakla sorumlu olduğunu dile getirdi.

Huggett, çocukları korumak için isimleri açıklanmayan ebeveynlerin “tutarsız” ve “doğru olmayan” bilgiler verdiğini, yetkililere kızlarının bazen et ürünü yediğini, aşı sırası beklediğini ve doktora göründüğünü anlattığını söyledi.

Yerel medya daha önce çocuk bakıcılığı yapan annenin doğum sonrası depresyon geçirdiğine yer verdi.

Sanık sandalyesinde ağlayan çift velayetini kaybettikleri çocuklarıyla aralarındaki “önemli bağa” zarar vermemek için 18 aylık kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Özden Öz

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU