TKP'li Aydemir Güler "Erdoğancı oldunuz" dedi, Aydınlık yanıt verdi

Aydınlık gazetesinde Hüseyin Karanlık imzasıyla yayınlanan yazıda Türkiye Komünist Partili Aydemir Güler’in eleştirilerine yanıt verildi

Görsel: Twitter

Aydemir Güler 21 Ağustos tarihli “Bayram değil seyran değil” başlıklı yazısında şu ifadelere yer vermişti:

AKP’cilik 2000’lerin ilk on yılında liberaller tarafından sol diye yutturulmak istenmişti. Hapisten çıkışında AKP’ye iltihak eden Perinçek daha gerçekçi davrandı, solla ilgili ne varsa silmeye girişti. Başardı da. Vatan Partisi, memleketi yönetme ehliyetini yitiren, kriz koalisyonu AKP-MHP ittifakının kişiliksiz bir uzantısıdır. Hüseyin enişte solda boşluk görmüş, oraya bir şeyler boca ediyor. Boşa gayret. AKP ittifakının penceresinden döktüğünüz çöpler bizim sokağa kadar gelmez.

Aydınlık’taki yazıda bu suçlamaya verilen yanıt şöyle:

Gelelim Aydemir Güler’in “Aydınlıkçıların Tayyip Erdoğancı, AKP’ci olduğu” iddiasına: Aslında Güler farkında mıdır bilmiyoruz ama, Aydınlıkçılar bu konu da da farklı ve zıt iddialara muhatap. ABD’nin CIA şeflerine göre, Pentagon ve ABD gladyosuna yakın yayın organlarına, onların raporlarına göre, ve yine FTÖ’nün sosyal medya sözcülerine ve trollerine göre, ve yine PKK’nın Kandil’deki şeflerinin açıklamalarına, demeçlerine göre “Tayyip Erdoğan’ı Doğu Perinçek’ler yönlendiriyormuş! Ya da “Perinçek’çi generaller!” Size göre ise, ya da YCHP’nin ordan burdan devşirdiği “yeni tip” şeflerine ve onların hizmetindeki sosyal medya trollerine göre ise, veya sol gruplardan gelip de bugün oraya buraya yamanmak durumunda kalan gariban bazı devrimci arkadaşlarımıza göre de biz “Tayyip Erdoğan destekçisi”, “AKP huyrukçusu” imişiz! İkisi de doğru değil! İkisi de yakıştırma! Doğru olan şudur: Aydınlıkçıların yıllara dayanan mücadelesinin Türkiye’nin temel devrimci dinamiklerinde bulduğu karşılık! Ve bunun gözle görülür hale gelmiş olan etkileri! Yani: Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi’nin:Reklamdan sonra devam ediyor a. Son elli yılın pratiğinden ve “iki çizgi mücadelelerinden” süzüp getirdiği politikalar demeti. b. 150 yıllık Türk devrim tarihi mirasının ve tecrübelerinin verdiği güç; c. Dünya devrim tecrübeleri ve bu tecrübelerden üretilen Bilimsel Sosyalist düşüncenin yol göstericiliğiyle olgunlaşmış Program, Strateji ve politikaların ve izlenen, ses getiren başarılı eylem çizgisinin sonucunda Türkiye’nin gidişatında söz sahibi hale gelmesi. Ve tabi hızla değişen dünya ve Türkiye koşullarının Türkiye’nin önüne koyduğu mecburiyetler. İşin sırrı budur. Aydınlıkçı’ları her kritik dönemeçte dost düşman herekesin gündeminde tutan, ölçüsüz sövgülere ve övgülere hedef yapan realite böyledir.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU