Beşiktaş-Göztepe maçında Emine Bulut için sessiz protesto ve “Kadına uzanan eller kırılsın” tezahüratı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan karar gereği Beşiktaş-Göztepe maçı, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut anısına 1 dakika geç başladı. Beşiktaş tribünleri de maçın başlamasıyla bir dakika sessiz kalarak protesto gösterisinde bulundu

Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş ile Göztepe arasında oynanan maçta, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut unutulmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in görüşmesi sonrası alınan karar gereği, karşılaşma 1 dakika geç başladı.

beşiktaş göztepe siyah bant AA
Fotoğraf: AA


Beşiktaş ve Göztepeli oyuncular ile maçın hakem üçlüsü, alınan karardan dolayı sahaya siyah pankartla çıktı. 

Başlama düdüğü öncesi Bulut için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Tribünler de protesto etti  

Her iki takımın taraftarları Emine Bulut cinayetine tepki gösterdi. 

Beşiktaş taraftar grubu çArşı, karşılaşmadan saatler önce resmi Twitter hesabından, "Göztepe maçında santra vuruşuyla birlikte kadına şiddete tepki göstermek için 1 dakikalık sessizliğe gömülüyoruz" paylaşımı yaparak "Santrayla 1 dakika sessizlik" çağrısında bulunmuştu. 

 

 

Vodafone Park'ta maçı izlemeye gelen her iki takımın taraftarları, "Kadına uzanan eller kırılsın" tezahüratı yaparken, Beşiktaş tribünlerinde Emine Bulut'un isminin yazılı olduğu "Anne lütfen ölme" pankartı yer aldı.

Genç Fenerbahçelilerden "siyah giyme" kararı

Öte yandan Fenerbahçe taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler de, bugün oynanacak Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşmasına siyah giyinerek gitme kararı aldı.

Taraftar gurubunun Twitter hesabından "Susmayacağız, alışmayacağız" başlığıyla yapılan açıklamada, "Başakşehir maçında simsiyahız. Bu hafta oynayacağımız Başakşehir karşılaşmasına siyah giyinerek gidiyoruz. Maçın başlama düdüğüyle beraber Emine Bulut ve tüm kadın cinayetlerine tepki amaçlı bir dakika boyunca ıslık çalarak protestoda bulunacağız. Susmayacağız, alışmayacağız" ifadelerine yer verildi.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU