Gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Jack Ma, ilk dersini verdi

Alibaba'nın kurucusu, Pekin yönetimini eleştirince ortadan kaybolmuştu

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Ma'nın net serveti 34,1 milyar dolar (Reuters)

Son zamanlarda nadiren görülen e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, üniversitedeki ilk dersini verdi.

Çinli milyarder Ma, Japonya'daki Tokyo Üniversitesi'nde ilk dersini 12 Haziran'da verdi. 

Üniversiteden yapılan açıklamada, Ma'nın iki saatlik dersinde "yönetim felsefesine ve genç neslin gelecekte nasıl başarıya ulaşabileceğine" odaklandığı belirtildi.

Ma'nın ziyaretçi akademisyen olarak okulda ekim sonuna kadar ders vereceği bilgisi de paylaşıldı.  

Çinli e-ticaret devi Alibaba'dan Eylül 2019'da ayrılan Ma, o dönem ileride yeniden akademide ders vermeyi planladığını söylemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ma, Hangzhou Normal Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı bölümünde okumuş, mezun olduktan sonra Hangzhou Dianzi Üniversitesi'nde İngilizce öğretmenliği yapmıştı.

Milyarder, Ekim 2020'de Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren konuşmasının ardından gizemli şekilde ortadan kaybolmuş ve uzun zaman kamuoyunun önüne çıkmamıştı.

Olayın ardından, Alibaba'nın internet ödeme hizmeti Alipay'i ve bağlantılı varlıklarını aynı çatıda toplayan Ant Grup'un, Hong Kong ve Şanghay borsalarında yapmayı planladığı 39,7 milyar dolar gelir getirmesi beklenen ikili halka arz, hükümet tarafından durdurulmuştu.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme Kurumu da tekelcilik karşıtı yasaya aykırılık gerekçesiyle başlattığı soruşturmalarda, Nisan 2021'de Alibaba'ya 2,8 milyar dolar para zeası vermişti. 

Bu dönemde ortalıkta görülmeyen Ma, Ocak 2021'de kendi yardım vakfının projeleri kapsamında 100 köy öğretmeniyle video konferans görüşmesi yapmıştı.

Ma'nın yeniden ortaya çıkmasıyla Hong Kong borsasında işlem gören Alibaba'nın hisseleri yüzde 5 değerlenmişti.


Independent Türkçe, Insider, AA

DAHA FAZLA HABER OKU