Cumhurbaşkanı’ndan kayyum yorumu: Avrupa'da benzer işler yapılırken susanlar konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldırıyor

Erdoğan: Halka değil teröre hizmet ediyorlarsa kapı önüne koyarız

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Erdoğan mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanması ile ilgili konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı, “Halka değil teröristlere hizmet ediyorsa onları kapının önüne koyarız” dedi:

Kim terörle el ele olursa milletin verdiği yetkiyi yasalar içerisinde sonuna kadar koruyacağız. Halka değil de teröristlere hizmet ediyorsa şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin önüne koyuyorsa biz de onları kapının önüne koyarız. Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil Kandil'e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması ile ilgili Avrupa ülkelerinden gelen tepkileri de eleştirdi:

İspanya'dan Fransa'ya kadar benzer işlemler yapılırken sesleri çıkmayanlar, konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu tavır, söz konusu çevrelerin demokratlıklarından değil, ülkemize olan husumetlerindendir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU