AK Parti'nin kuruluş yıl dönümünde konuşan Erdoğan'dan yeni parti hazırlığı yapan isimlere mesaj: Bu çatıdan ayrılanların esamesi okunmamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu davanın yükünü kaldıramayan, yolunu kaybedenler oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen respsiyonda konuştu.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada partiden ayrılan ve yeni parti hazırlığında olduğu öne sürülen Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Eski Başbakan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na isim vermeden yüklendi: 

Tam 18 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında AK Parti'nin kuruluşunu ilan etmiştik. Hamdolsun AK Parti 18. yaşına ulaştı. Partimiz artık yeni bir safhaya gelmiştir. Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu. Bu çatının altından çıkanların esamesi okunmamıştır.

Erdoğan, "Kuru kuru manifestolarla bu işler olmaz. Biz her şeyi uygulamada yaptık. Bizim en büyük gücümüz davamıza olan inancımız ve insan varlığımızdır. Partimize hizmet vermek isteyen herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

Erdoğan, "AK Parti ancak kendisi gibi olmaktan çıktığında misyonunu kaybeder" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeye demokraside ve ekonomide Cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yaptırmıştır" diye konuştu.

"Bize yeni Ömerler lazım"

AK Parti'deki kongre süreci ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Hedef, kanaat önderleri kimlerse bunları seçip çıkartmak ve kadromuzu bu kanaat önderleriyle güçlendirmektir" açıklaması yaptı:

Mevcut kadrolarımızla beraber herkesi kongre sürecimize aktif olarak katılmaya davet ediyorum. (...) Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şuanki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın. 

"Cumhur İttifakını diri tutmaya, dik tutmaya da gayret edeceğiz" mesajı veren Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığıyla ilgili de konuştu: 

Çalışmalarımızı sürdüreceğiz, oradan çekilmek yok, haklarımızı biliyoruz. (...)  Artık bu ülkeye karşı tuzak kurup oyun oynamak eskisinden çok daha zor ve masraflı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştiriler ilgili de konuştu, "Geliştirilmesi gereken noktalar var" dedi:

Birileri yeni yönetim sistemini karalamaya çalışsa da milletimiz oyunu vermiştir. Her yenilik gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin geliştirilmesi gereken noktalar vardır. 

Kurban Bayramı dolayısıyla 14 Ağustos'ta yapılması planlanan program bugüne ertelenmişti.

Etkinliğe partinin kurucu üyeleri, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU