Emine Bulut'u katleden Fedai Varan: Çocuğun velayetini Emine'nin ailesine vermesinler, devlet alsın

CMK'dan atanan avukat Halil Çağrı Mutlu, gözaltı, savcılık ve sulh ceza hakimliği aşamalarında görev yaptığını, yargılama aşamasında Fedai Varan'ın avukatlığını yapmayacağını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u boğazından bıçaklayarak katleden Fedai Varan, gözaltına alındıktan sonra avukatından çocuğunun devlet gözetimine alınmasını istedi.

18 Ağustos'ta katledilen Emine Bulut'un boğazından bıçaklandıktan sonra çekilen video, Türkiye'nin gündemine oturdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emine Bulut'u katleden eski eşi Fedai Varan, olaydan sonra gözaltına alındı. Gözaltı sırasından kendisine Kırıkkale Barosu'ndan avukat atandı.    

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 150. maddesi kapsamında atanan avukat Halil Çağrı Mutlu, Independent Türkçe'ye verdiği bilgide, Fedai Varan'ın kendisinden çocuğunun velayeti için yardım istediğini ancak bu isteği reddettiğini söyledi.

Mutlu, "Fedai Varan, bana 'Çocuğun velayetini Emine'nin ailesine vermesinler. Devlet alsın' dedi. Ben de bu konuda kendisine yardımcı olmayacağımı, başvuruları kendisini yapması gerektiğini söyledim" ifadelerini kullandı.

Fedai Varan'la gözaltı aşamasında kısa süre görüştüğünü söyleyen avukat Mutlu, "Pişman olduğunu söyledi" dedi. Fedai Varan'ın kendisine Emine Bulut'un ailesi tarafından tehdit edildiği için yanında bıçak taşıdığını söylediğini de belirten Mutlu, Kırıkkale Barosu tarafından gözaltı, savcılık ve sulh ceza hakimliği aşamalarında görevlendirildiğini ve bu aşamaların sonuçlanmasının ardından görevinin bittiğini, yargılama aşamasında Varan'ın avukatlığını yapmayacağını söyledi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU