Downton Abbey, ilk gün satışlarında Tarantino’nun yeni filmini geçti

ABD’li bilet şirketi Fandango’ya göre Downton Abbey filmi, 2019 yapımı diğer tüm filmleri geride bıraktı

Downton Abbey, aynı adlı televizyon dizisindeki olayların devamını konu alıyor (IMDB)

Bilet şirketi Fandango’ya göre Downton Abbey, ABD’deki ilk satış gününde, 2019’da vizyona giren diğer tüm filmlerden daha fazla bilet sattı.

Film; İngiliz tarihini anlatan aynı isimli popüler dizideki Crawley ailesini ve Kral V. George ile Kraliçe Mary’nin Downton’a ziyaretini konu alıyor.

Çarşamba günü Fox Business’a konuşan Fandango yöneticisi Erik Davis, “İlk satış gününde bu kadar iyi performans sergileyen bir drama görmek çok önemli. Fandango satış döngüsünde 2019 tarihli tüm dramalarının ilk gün satışını geride bıraktı” dedi.

Filmin şu ana dek ne kadar iyi bir performans sergilediğini daha iyi anlamak isterseniz şunu söyleyebilirim: Quentin Trantino’nun Bir Zamanlar Holywood’da filmiyle 2018 yapımı Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz’un Fandango’daki ilk gün satışını geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmdeki olaylar 1927’de, Crawley ailesinin eski servetlerini kaybettiği dönemde geçiyor. Kraliyetin manastırı ziyaret edeceğini öğrenen aile, her şeyin yerli yerinde olması için telaşa kapılıyor.

Maggie Smith, Hugh Bonneville ve Michelle Dockery; Downton Abbey dizisindeki rollerini filmde de sürdüyor.

Türkiye’deki gösterim tarihinin belirsizliğini koruduğu film, İngiltere’de 13 Eylül, Macaristan’daysa 12 Eylül’de vizyona girecek.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU