"Tarihin en kötü seks sahnesi" skandal diziye 100 bin izleyici kaybettirdi

"Cidden, bu dizide yer alan herhangi biri hiç seks yaptı mı?"

Dizide son dakika senaryo değişiklikleri ve bütçe sorunları olduğu ileri sürülürken ilk yönetmen Amy Seimetz yapımın ortasında ayrılmıştı (HBO)

The Idol, prömiyeriyle inişli çıkışlı ikinci bölümü arasında 100 binin üzerinde izleyici kaybetti.

Dizi, Cannes'da gösterildiği günden bu yana, Lily-Rose Depp'in canlandırdığı pop yıldızı Jocelyn karakterinin, The Weeknd'in canlandırdığı tarikat lideri tarafından tuzağa düşürülmesini müstehcen bir şekilde tasvir etmesi nedeniyle büyük tartışmalara neden oldu.

İkinci bölümde, Jocelyn ölen annesinin yasını tutarken mastürbasyon yapıyor, kendine zarar veriyor ve sonunda The Weekend'in karakteri Tedros'un seks kölesi haline geliyor.

Yüzde 12'lik izleyici kaybı

GQ'nun Britanya edisyonunun "tarihin en kötü seks sahnesi" olarak nitelendirdiği sahnede Jocelyn, Tedros'un çarpık isteklerine boyun eğerken kendini tatmin ediyor. 

GQ'dan Lucy Ford, "Cidden, bu dizide yer alan herhangi biri hiç seks yaptı mı?" diye sordu ve ekledi:

Bize televizyonda şimdiye kadar gördüğümüz en radikal, sınırları zorlayan seks olduğuna inanmamız söylenen şey kadar seksi olmayan bir şey hayal etmek zor.

Double Fantasy (Çifte Fantezi) adlı bölüm, Tedros'un, "Sen bir insan değilsin Izaak, unutma sen lanet olası bir yıldızsın" derken şok tasması kullanması gibi anları gözler önüne sererken destekçilerine nasıl davrandığının perdesini de aralıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'de yer alan bir haber, yeni bölümün Max ve HBO'da aynı gün 800 bin izleyici çektiğini, prömiyerde ise bu rakamın 913 bin olduğunu ortaya koydu.

HBO ve Max'in ana şirketi Warner Bros Discovery, dizinin iki bölümü için yayın rakamlarının "neredeyse eşit" olduğunu açıkladı. Bu durum, yüzde 12'lik izleyici kaybının The Idol'ı pazar geceleri yayımlandığı televizyondan izleyen izleyiciler arasında olduğunu ortaya çıkardı.

Cannes'daki prömiyerinin ardından 5 dakika boyunca ayakta alkışlanan The Idol, eleştirmenlerden de sert tepkiler aldı. 

"Lüks pespayelik"

The Playlist'ten Gregory Ellwood ikinci bölümü "Cinsiyetçi, sahte porno" olarak nitelendirirken, The Wrap diziyi "lüks pespayelik" olarak nitelendirdi.

Variety muhabiri Ramin Setoodeh, "Lily-Rose Depp'i daha fazla çıplak görmek istemiyorum. Nefret ettim" ifadelerini kullandı.

The Weeknd'in The Idol'ın aşırı derecede "kadın bakış açısına" sahip olduğunu düşündüğü ve olay örgüsünde Lily-Rose'un karakterinden çok kendi karakterine yer verilmesini istediği söyleniyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, GQ

DAHA FAZLA HABER OKU