Trump görevdeyken şirketleri Pentagon'dan 1 milyon dolar almış

"Bu belirli harcamalar ilk kez bildiriliyor ve bu konuda çok geç kalındı"

(AP)

Yeni yayımlanan belgeler, başkanlık döneminin ilk üç yılında Donald Trump'ın şirketlerinin Pentagon'a yaklaşık 1 milyon dolarlık fatura çıkardığını ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etik denetimi kuruluşu American Oversight tarafından elde edilip Forbes tarafından doğrulanan belgelere göre, Trump'ın şirketleri 2016 ila 2019'da Trump yönetiminde olan Savunma Bakanlığı'na 976 bin dolar ödetmiş.

Bu paranın, 2019'da CNN tarafından haberleştirilerek kamuoyuna duyurulan yaklaşık 300 bin dolarlık meblağdan çok daha fazla olduğu bildiriliyor.

American Oversight'ın icra direktörü Heather Sawyer, Forbes'a konuşarak "Bildiğimiz kadarıyla bu belirli harcamalar ilk kez bildiriliyor ve bu konuda çok geç kalındı" dedi:

Trump'ın mülklerinde yapılan devlet harcamalarına ilişkin makbuzların gelecek yıllarda da elimize ulaşmasını beklemekle birlikte, Amerikan halkının Trump'ın yeniden seçilme çabalarını değerlendirirken bu bilgilere sahip olması için yönetimi daha hızlı hareket etmeye çağırıyoruz.

Belgelere göre Savunma Bakanlığı, Trump'ın 15 farklı mülkünde para harcadı ve bundan en çok yararlanan, eski başkanın Miami'deki tatil yeri olurken New Jersey'deki golf kulübü onu izledi.

Bu mülkler sırasıyla 274 bin ve 266 bin dolarlık faturalar kesmiş.

Trump'ın İskoçya'daki tatil yerleri de yaklaşık 181 bin dolar almış.

 

Trump
(AP)


Sawyer, "Trump'ın şirketlerini elden çıkarmayı reddetmesinin istismar potansiyeliyle dolu bir ortam yarattığına" dikkat çekti.

Sözlerini şöyle sürdürdü:

Yönetimi sırasında Trump'ın mülkleri, kendini zenginleştirmek için birer araç haline geldi.

Donald Trump şimdi yeniden başkanlık için yarışıyor. Vergi mükelleflerinin sırtından kendini zenginleştirmeye yönelik 'eski' alışkanlığı, bir dönem daha görev yapmak istediği için yeniden incelenmeyi hak ediyor.

Öte yandan Trump, hakkında federal çapta hazırlanan iddianameden bu yana ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı ve 10 Haziran'da Georgia ve Kuzey Karolina'da Cumhuriyetçi kitlelere seslenerek destekçilerini kendisini savunmaya çağırdı.

Eski başkan suçlamaları tüm gücüyle yerden yere vurdu ve Joe Biden'ın yönetimindeki Adalet Bakanlığı'nın siyasi amaçlı bir "cadı avı" düzenleyerek kendini kurban ettiği yönündeki iddialarını daha kuvvetli bir şekilde dile getirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU