Kılıçdaroğlu’ndan Ahmet Türk’e “Geçmiş olsun” telefonu

Mardin’in görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz” açıklamasına yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtlayan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk,  görevden alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’den çok sayıda siyasetçinin kendisini aradığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu’nun üzüntülerini dile getirdiğini ve “geçmiş olsun” dileklerini sunduğunu söyleyen Türk, “ortak bir demokrasi mücadelesi için gereken diyalogun bir telefon görüşmesi ile olmayacağını” vurguladı. 

Türk, “Demokrasi mücadelesi verenlerin ortak değerler etrafında buluşması gerek. Partiler farklı olur, fikirler farklı olur ama demokrasiyi kaıcı hale getirmek için ortaklaştırmanın zamanıdır diye düşünüyorum” diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı, üç büyükşehir belediye başkanının 20 Ağustos’ta görevden alınmasının ardından yaptığı ilk açıklamada “Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz. Biz milletin ferasetine güveniyoruz” demişti. 

Kayyum atamasını eleştirme haklarının olduğunu söyleyen Ahmet Türk, “10 milletvekili, 5 belediye başkanı ve Meclis üyeleriyle açıklama yaptığımızda 5 bin polisle etrafımız sarılıyorsa, bu fotoğrafın ortaya çıkmasının nedeni biz değiliz ki…” diye konuştu. 

“Demokratik bir Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz” diyen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı “Bütün bu siyasi çalışmalarımızı engelleyen bir durumla karşı karşıya kalınca “protestolar yapılmasın” demek büyük bir haksızlıktır” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu’na çok büyük saygısı olduğunu söyleyen Türk “Ama bizim demokrasiye sahip çıkma mücadelesini ortaklaştırmak lazım. Biz sustukça demokrasinin kaleleri yıkılıyor. Burada yaşanan hukuksuzluğa karşı ortak değerler içinde bütünleşmek, birleşmek, ortak hareket etmek gerekir” dedi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU