İBB Sözcüsü Ongun, Medya A.Ş.’den çıkarılanlarla ilgili konuştu: Whatsapp gruplarında en ağır küfürleri ve bedduaları ediyorlardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Medya A.Ş.’de görevli 50 kişinin işine son verilmesinin ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun, “mesleki yetersizliğin”, “seçimden önce işe alımların” olduğunu ve başkan ve parti liderlerine küfür edildiğini söyledi

Fotoğraf: İBB 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, belediyenin iştiraki Medya A.Ş.’de çalışan 50 kişinin işten çıkartılmasının ardından OdaTV’ye açıklamalarda bulundu. 

İşten çıkartmaların birkaç boyutu olduğunu söyleyen Ongun, “En önemlisi mesleki yeterlilik. İşin ehli tarafından yapılması. Daha sonra seçime birkaç gün kala yapılan alımlar var, etik değil” ifadelerini kullandı. 

İşten çıkartılanlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’ne, partilerin liderlerine, CHP İl Başkanı’na hakaret edenlerin olduğunu söyleyen Ongun şöyle devam etti:

Bir diğer öne çıkan husus ise, görevi millete hizmet etmek iken, hakaret etmeyi tercih edenlerle ilgili. Terörist, fetişist, vatan haini, FETÖ'cü, proje, hırsız, yalancı, ahlaksız gibi listeyi uzatmam mümkün.

Hatta Whatsap gruplarında edilen sesli sessiz en ağır küfürleri de söyleyebilirim, edilen bedduaları da…

Seçimden sonra millete küfür eden belediye çalışanları var. Bu galiz hakaretleri yapan, küfürleri eden İBB ve iştiraklerinde çalışan bir kısım kişinin yönetim değişikliği ile onurlu bir şekilde istifa etmeleri gerekirdi.


“Daha birkaç hafta önce seçilmiş belediye başkanına hakaret edenler bugün mağduriyetten bahsediyor” diyen Murat Ongun, kişilerin tüm yasal haklarının korunarak görevlerine son verildiğini şöyle açıkladı: 

Geçmişte tazminat almasınlar diye başka iştiraklere sürülenler oldu. Uzaklaştırılanlar ve istifa sürecine sürüklenenler oldu. Biz böyle yapmadık. tüm yasal haklarını koruyarak, yolumuzu ayırdık. Bundan sonraki mesleki yaşamlarında başarılar dilerim.


İşten çıkarılanlardan basın açıklaması

184 kişinin istihdam edildiği Medya A.Ş.’den çıkarılan 50 kişiyi temsilen bir grup çalışan bugün Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binası önünde bir basın açıklaması yaptı. 

Kurumda muhabir ve basın danışmanı olarak görev yapan Mihraban Çetinel, okuduğu basın bildirisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde, gidilen tüm programlarda ve meydanlarda kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediklerini hatırlattı. 

Çetinel, “Buna rağmen usülsüzce ve hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 20 Ağustos 2019 tarihinde, aralarında özel kalem, müdür, şef, kameraman, muhabir, editör, teknik ekip ve idari personel olmak üzere 50 çalışanın işine son vermiştir” ifadelerini kullandı. 

“Yüzde 10’luk işçi çıkarma bile ‘toplu işten çıkarma’ sayılırken yüzde 25’i aşan işçi kıyımı yapıldı”

“İş Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre 184 kişilik bir şirket için yüzde 10’luk işçi çıkarma bile “toplu işten çıkarma” sayılırken yüzde 25’i aşan bu işçi kıyımının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” diyen Çetinel, şöyle devam etti: 

Usülsüzce işten çıkarılmayla birlikte ayrıca, özellikle sosyal medyada hakkımızda oluşturulan karalama kampanyaları, iftiralar, hakaretler ve yalanlarla oluşturulan içi boş algıları, iddia sahiplerine iade ediyoruz.

Gecesini gündüzüne katıp, bu şehre hizmet etmek için çalışmış bizleri, “bankamatik memuru” ve “trol” olarak nitelendirenlere de hukuki olarak gereğinin yapılacağını sizlerin karşısında söylemek istiyoruz.


“Tüm yasal haklarımızı kullanacağız”

İBB Medya A.Ş.’nin her zaman farklı görüşteki insanların bir arada çalıştığı bir kurum olduğunu söyleyen Çetinel “Kimsenin bu kurumu lekelemeye hakkı olmadığı gibi, biz çalışanları lekelemeye de hakkı yoktur” dedi. 

Mihriban Çetinel, “Hiçbir açıklama yapılmadan, tarafımıza önceden tebliğ edilmeden, ansızın yapılan bu haksız muameleyi ve usülsüzlüğü kabul etmediğimizi belirterek tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz” diyerek açıklamasını tamamladı. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU